Jirži Prohačka pretio Aleksandru Rakiću
Jirži Prohačka, Foto: Profimedia

U najavi jednog od najvećih MMA događaja u poslednjih nekoliko godina sve su veće tenzije, a borci su počeli da razmenjuju pretnje i provokacije.

„UFC 300“ biće poseban spektkal u čast jubileja najveće MMA organizacije na svetu, a na njemu će se boriti i Aleksandar Rakić, najbolji srpski borac kojeg zbog toga smatraju i najjačim Srbinom.

Popularna „Raketa“ će za rivala imati bivšeg šampiona Jiržija Prohačku, koji nosi nadimak „Samuraj“.

„Samuraj“ je sada uputio i pretnje srpskom borcu i poručio mu kako je napravio veliku grešku jer je u negativnom tonu spominjao zastavu njegove države.

PROČITAJTE I OVO

Mesec dana pred veliku borbu, Prohačka je progovorio o Rakiću i najavio je žestoke batine za najjačeg Srbina.

„Nemam previše emocija, ali je Rakić prešao sve granice. Vređao je, ali me ništa nije dotaklo poput uvrede kako imamo ružnu zastavu. Rekao je kako je češka zastava ružna ili tako nešto. To mu je najveća greška. Takve stvari se ne spominju, kao ni porodica ili prijatelji“, rekao je sjajni borac.

Aleksandar Rakić UFC
Aleksandar Rakić, Foto: Profimedia

Prohačka je godinama je dominirao u organizaciji Rizin. Bio je šampion poluteške kategorije, da bi potom 2020. godine došao u UFC. Tokom četiri godine odradio je četiri borbe. Na omeru je od 3-1, a jedini koji ga je pobedio je Aleks Pereira u borbi za upražnjeni pojas.

Aleksandar Rakić se s druge strane vraća nakon duge pauze zbog povrede koju je doživeo pe gotovo dve godine u meču s Janom Blahovicem. Srpski borac s austrijskim pasošem u profesionalnoj karijeri je odradio 17 borbi i ima učinak od 14 pobeda i tri poraza. U UFC-u je na omeru od 7-2.

BONUS VIDEO Rune i Medvedev kontroverza na mreži

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar