Sadam Magomedov
Foto: BSS

Sadam Mogamedov, teškaš Srbije, priredio je pravi spektakl usred Beograda protiv Abnera Tekseire de Silve. Bokser naše zemlje je na kraju slavio rezultatom 4:1, a u trećoj rundi je čak patosirao Brazilca kom su odbrojavali.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon susreta je poručio da se ne zadovoljava jednim trijumfom.

„Prva runda je bila praktično opipavanje, traženje pravog ritma, što je u nastavku meča i urodilo plodom. Iz runde u rundu sam bio sve bolji i sigurniji, smatram da sam zasluženo došao do ovog trijumfa. Pozdravljam celu Srbiju i zahvaljujem na ogromnoj podršci koji svi dobijamo i uživamo, kako na tribinama tako i u medijima. To nam je svima dodatan motiv da damo i više od onoga što smo u mogućnosti. Cilj je medalja, sada sam na dva koraka od toga, verujem da mogu Srbiji doneti odličje. Ako obezbedim bronzu, uveren sam da mogu daleko više. Treneri me sjajno savetuju i uz malo i sreće zašto se ne bi plasirao u finale“, rekao je teškaš Mogamedov.

Za plasman u četvrtfinale boksovaće protiv Džemala Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine.

Prvi meč petog dana SP u Beogradu za Srbiju je boksovao Tamir Galanov u kategoriji do 54 kg protiv Uzbekistanca Šakobidina Zoirova i iako je dobio prvu rundu u nastavku meča je bio za nijansu slabiji što je olimpijskog šampiona iz Rija i svetskog šampiona Zoirova dovelo do pobede 5:0.

Ovog petka slede još dva meča srpskih reprezentativaca: u drugoj sesiji od 18 časova kao peti meč po redu nastupiće naša mlada zvezda Semiz Aličić u kategoriji do 60 kg protiv predstavnika Laosa Valtera Upatana. Poslednji meč dana boksovaće srpski reprezentativac Džejlan Toskić u kategoriji do 71 kg protiv ruskog boksera Vadima Musaeva.

*

Sadam Magomedov
Foto: BSS

*

Sadam Magomedov
Foto: BSS

*

Sadam Magomedov
Foto: BSS

BONUS VIDEO Babić: Bilo je teško, prvi meč je uvek najteži 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar