Esports Gaming
Esports Gaming; Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Ukrajinci tražili da Esports Europe pojača svoje sankcije Rusiji zbog eskalacije nasilja, sve većeg broja civilnih žrtava i ratnih zločina.

Rocket League i Tekken Evropsko prvenstvo održaće se u Bakuu od 25. do 28. maja a Esports Europe je saopštila da je, nakon ranije donete odluke da samo suspenduje upotrebu ruskih nacionalnih simbola, uključujući zastavu i himnu, bila primorana da pojača sankcije.

PROČITAJTE JOŠ

Organizacija je izrazila svoju solidarnost i podršku Ukrajini nakon invazije Rusije a zabrana će ostati na snazi dok se sukob ne reši mirnim putem. Esports Europe se zalaže za mir, saradnju i izgradnju mostova između nacija i ljudi u Evropi i pozvali su na hitan prekid neprijateljstava.

Organizatori Svetskog esports prvenstva koje će se održati na Baliju su takođe potvrdili da će takmičari iz Rusije moći da učestvuju kao neutralni odnosno privremeno suspendovali učešće pod nazivom ili skraćenicom Ruske federacije uz zabranu isticanja ruske zastave (i to bilo koja vrste zastave uključujući organizacije ili institucije, gradove, sela, opštine, regiona) i simbola (nacionalni simboli, državna obeležja, vojni znaci, pisma, nacionalistički citati, citati, ilustrovani portreti ljudi, bilo koja vrsta ilustracija, tumačenja znakovnog jezika).

BONUS VIDEO Ruski Muzej starih igrica – povratak u analogno doba

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar