Dušan Vlahović Foto:REUTERS/Jennifer Lorenzini

Nije uspeo da dođe do prvog trofeja u karijeri, ali će upravo on biti okosnica novog projekta "stare dame".

Juventus je poražen u finalu Kupa Italije od Intera sa 4:2, ali je Dušan Vlahović prekinuo post od tri susreta bez gola.

PROČITAJTE JOŠ

Postigao je sjajan pogodak, baš kao što je to ranije predvideo i selektor Dragan Stojković Piksi, što posebno raduje pred Mundijal.

„Sigurno ću gledati meč. Verujte mi: Vlahović će Interu dati gol! Finale je važan događaj za ovakvu Juventusovu sezonu, ali iznad svega i za Dušana, koji će dati sve od sebe da sa crno-belima podigne prvi pehar“, rekao je Stojković dan uoči susreta.

Vlahović je ove sezone postigao već osam golova uz dve asistencije na 19 mečeva za Juventus, a očekuje se još više od napadača koji je plaćen 81,6 miliona evra.

Srpski napadač je postao jedna od najvećih zvezdi lige, a sa tim pritiskom i dalje uči da se nosi. Prvi put je ove sezone čitao dve strane u novinama o razlozima zbog kog nije postigao pogodak, snimljen je dva puta sa suzama u očima. Jednom nakon finala Kupa i drugi put pet dana ranije kada je izveden protiv Đenoe.

Dušan Vlahović, FK Juventus
Dušan Vlahović, FK Juventus; Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Masimilijano Alegri i dalje insistira da je neophodno Vlahoviću da pronađe pravi balans, a to neumorno ponavlja gotovo mesec dana unazad nakon svake njegove dobre ili loše partije.

Od Vlahovića počinje transformacija „stare dame“ koju ovog leta čeka niz velikih promena.

Sada je već poznato da se od kluba oprostio Đorđo Kjelini, legendarni štoper i kapiten, koji je nakon 19 osvojenih trofeja (plus jedan „Skudeto“ poništen u aferi „Kalčopoli“) odlučio da kaže zbogom fudbalu.

Srpski napadač ima apsolutno poverenje svih u klubu, pa ga već vide kao novog Zlatana Ibrahimovića. Bolju pohvalu Srbin nije mogao da dobije, a stigla je sa samog vrha.

Maurisio Arivabene, izvršni direktor „stare dame“, odgovorio je kritičarima koji su bili posebno oštri u paljbi po Vlahoviću.

„Ne postavlja se pitanje o Vlahovićevom kvalitetu. Podsetiću Juventusove navijače da je Zlatan Ibrahimović takođe bio kritikovan u prvoj sezoni u Juventusu, pa je u narednoj eksplodirao. Ovde je samo pitanje vere u igrača. Hajde da mu damo vremena, a Vlahović će pokazati da vredi – po mom mišljenju, već je pokazao“, iskren je Arivabene.

Ipak, sledeće sezone ne bi bilo preveliko iznenađenje da Juventus u startnoj postavi ima čak tri srpska fudbalera. Naime, po informacijama iz Italije Sergej Milinković-Savić je već dogovorio lične uslove sa Juventusom.

Očekuje se da po sezoni zarađuje četiri milione evra, a u dogovor su uključeni i različiti bonusi u zavisnosti od partija Srbina. Ipak, još uvek se čeka da Lacio, tačnije Klaudio Lotito prihvati tu ponudu. Upravo je sa njim najteže dogovoriti se jer je nedavno objasnio da je „odbio 140 miliona evra za transfer“.

Sergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savić; Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Ipak, ne bi bilo preveliko iznenađenje da mesto iza Sergeja u veznom redu zauzme Nemanja Matić. Srpski fudbaler je završio sa Mančester junajtedom, a najbliže je transferu u Torinu iako se povezivao sa Romom zbog Žozea Murinja.

Juventus je spreman da Matiću isplati 12 miliona samo za potpis ugovora, dok bi na nedeljnom nivou zarađivao 100 hiljada evra.

Sve ovo svedoči da Juventus polako ulazi u novu eru i da će upravo sve početi upravo od napadača koji je papreno plaćen.

BONUS VIDEO Gol Vlahovića protiv Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare