Roni O'Salivan Ronnie O'Sullivan
Roni O'Salivan Foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Sedmi put je legendarni O'Salivan postao prvak sveta po sedmi put i 21 godinu nakon što je to učinio prvi put.

Savladao je u velikom finalu Svetskog prvenstva Džuda Trampa sa 18:13.

PROČITAJTE JOŠ

Bez ikakve dileme najpopularniji snuker igrač svih vremena istakao je osnovanu kandidaturu da bude i najbolji ikada. Sada ima isti broj titula kao i Stiven Hendri, koji je do ponedeljka bio rekorder moderne ere (od 1969. godine i uvođenja nokaut faze).

O’Salivan je prvu titulu podigao još 2001. godine kada je bio bolji od Džona Higinsa sa 18:14, a osvajanjem sedme je nimalo neočekivano postao i najstariji šampion ikada. Ovaj 46-godišnjak nema nameru da stane, a uz titulu je dobio i ček na pola miliona funti.

Sada O’Salivan ima osnovano pravo da se zove najboljim ikada, a debata je nikada žešća. Osvojio je najviše ranking turnira, postavio je većinu najvažnijih rekorda, a još jednom će sezonu završiti kao najbolji.

„Mene rekordi nisu nikada zanimali. Lepo je kad dođete do njih, ali ja nemam ciljeva. Volim da pobeđujem i, premda to verovatno nije najbolja ideja, pokušaću ovo da ponovim sledeće godine“, rekao je O’Salivan nakon pobede posle koje je Tramp istakao da je izgubio od najboljeg igrača snukera svih vremena.

O njemu je biranim rečima govorio Stiv Dejvis koji je uveren da će O’Salivan biti šampion i osmi put, te je dodao da je genije, iako tu reč upotrebljava i kada nema potrebe, kaže da je sada potpuno osnovana.

O’Salivan je bio prvak 2001, 2004, 2008, 2012, 2013. i 2020. godine, a jedini poraz pretrpeo je 2014. od Selbija.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar