Foto: Tanjug / AP Photo/Ashley Landis

Legendarni NFL tajt end Rob Gronkovski završio je dugu i bogatu karijeru.

Tridesettrogodišnjak je odigrao „svega“ 11 sezona u najjačoj ligi američkog fudbala sa Nju Ingland Petriotsima i Tampa Bej Bakanirsima.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznat je kao jedan od omiljenih saigrača legende Toma Brejdija, na čiji se nagovor vratio u NFL, u dresu Tampa Beja, pošto se i pre toga jednom povukao.

Sa Bakanirsima je osvojio poslednju titulu, ima pet pro bol mečeva, četiri puta je bio šampion i proglašen je članom idealnog tima prošle decenije.

„Na koledžu su me pitali da napišem o šansi za posao iz snova i gde bi to trebalo da bude. Svaki put kad sam pisao o svojoj budućnosti, bez obzira na sve, pisao sam o karijeri profesionalnog fudbalera. Za taj konkretan zadatak morali smo da izaberemo i mesto, pa sam napisao Tampa, zbog Tampa Bej Bakanirsa, iz mnogo razloga, od sunčanog vremena na prvom mestu. Potpuno sam zaboravio na taj izveštaj, sve do pre dve godine, kad sam dobio šansu da se pridružim Bakanirsima. I da vam kažem nešto, putovanje u Tampa Beju je oduvalo sva očekivanja i ono što sam inicijalno napisao na koledžu, i to mnogo. Na tome bih da zahvalim celoj organizaciji na neverovatnoj vožnji, što su verovali u mene kada sam se vraćao i što su izgradili šampionski tim“, napisao je Gronkovski.

Dodaje da se sada vraća u penziju, svestan da je pružio sve što je imao – bilo to dobro ili loše, svaki put.
Našalio se da bi mogao da postane gusar ili mornar, zbog simbola Tampa Beja.

„Od penzije do povratka američkom fudbalu i osvajanja još jedne titule, pa sad natrag na opuštanje. Hvala vam svima, navijačima Bakanirsa, organizaciji, Kruu, bez vas momci, ništa ne bi bilo moguće, svi vi ste u svakom meču pružali maksimum, hvala na svemu što radite. Živeli onom što dolazi, možda plovidbi morima. Arghhh“, napisao je Gronkovski.

BONUS VIDEO: Vila Novaka Đokovića na Kosmaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram