Foto: Michael Goulding / Zuma Press / Profimedia

Bizarna priča.

Rič Ornberger, bivši ofanzivni linijaš u NFL šampionatu i sadašnji radio novinar i kolumnista, ispričao je zanimljivu anegdotu iz perioda kada je, kao početnik, bio deo Nju Ingland Pejtriotsa.

PROČITAJTE JOŠ...

Ornberger je 2009. godine izabran od strane tima iz Bostona u četvrtoj rundi NFL drafta, a nekoliko nedelja nakon toga usledila je blaga drama usled krajnje nesrećnog sleda događaja.

„Želite da budete jedan od onih koji će stići na sastanak što je ranije moguće, jer ne želite da vas Bil Beličik i ostatak tima gledaju dok ulazite nakon što ste zakasnili. Jednog jutra sam se probudio i shvatio da čujem zvuk ptica, ne alarma od telefona, pošto mi se telefon tokom noći ugasio. Poludeo sam, nisam ni pogledao na sat, pokupiš šta mi je potrebno, uleteo u kola i krenuo. Pokušavao sam da stignem, ali sam, kad sam pogledao na sat, shvatio da ću zakasniti bar deset minuta, i pomislio da će me otpustiti, da neće želeti da budem deo ovog tima“, rekao je tokom jednog intervjua.

No, potom mu je na um pala jedna ideja:

„Video sam crkveni kombi ispred sebe, koji je bio poprilično razbijen, i kom je iz auspuha izlazio crni dim. Pomislio sam ‘Sad ću da udarim ovaj kombi.’ Računao sam da je bolje da platim osiguranje ili da napravim štetu od par stotina dolara nego da osramotim sebe kašnjenjem na timski sastanak. Udario sam zadnji deo vozila starog čoveka, ne preterano jako, ali dovoljno da sam izazvao štetu na braniku kao dokaz da sam imao nezgodu.“

Priča nije tu i završena, pošto je vozilo pripadalo veoma starom čoveku:

„Izašao je iz kombija i on počeo meni da se izvinjava. Rekao sam mu da je moja greška, da mi je glava bila u oblacima… A onda je počela da pada kiša. Dao sam mu par stotina dolara i svoje podatke samo da bi ušao u kombi, nisam želeo da dobije upalu pluća. Bilo mi ga je veoma žao“, rekao je Ornberger, evocirajući uspomene na anegdotu od pre 13 godina.

On je u NFL-u proveo pet godina, nastupao je još za Arizona Kardinalse i San Dijego Čardžerse, pre nego što je 2014. odlučio da se povuče.

@hartmanandricho What would you do if you were late for a #Patriots team meating??? #NFL #Trending #TrainingCamp #ForYouPage #ForYou #FYP @richohrnberger @New England Patriots ♬ original sound - HartmanAndRichO

BONUS VIDEO Rekapitulacija karijere Toma Brejdija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar