Formula 1
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Francuski proizvođač automobila Reno saopštio je da će ostati u Formuli 1, uprkos planiranom otpuštanju velikog broja radnika.

Generalna direktorka Renoa Klotild Delbo je to objavila tokom konferencijskog sastanka.

Reno planira da otpusti 15.000 radnika u sklopu finansijskog restrukturiranja, ali je Delbo rekla da to neće uticati na prisustvo u šampionatu Formule 1.

PROČITAJTE JOŠ

Sa druge strane, kompanija Vilijams saopštila je da namerava da proda ekipu, nakon što je prošle godine objavila gubitak od 13 miliona funti.

„Kao deo novog strateškog smera, Odbor razmatra različite strateške opcije koje su na raspolaganju kompaniji“, navodi se u saopštenju.

Kako su preneli britanski mediji, ta odluka označava veliku promenu smera kompanije čiji je vlasnik Frenk Vilijams, a koji je ranije insistirao na zadržavanju kontrole.

„Frenk je uvek na prvo mesto stavljao tim, posao, naše ljude i to sada i radimo“, rekla je zamenica direktora Kler Vilijams, preneo je BBC.

Ona je dodala da je cilj bio osigurati budućnost ekipe internim ulaganjima. Njen otac Frenk više nije svakodnevno uključen u vođenje ekipe.

Kompanija je raskinula ugovor sa glavnim sponzorom „ROKit“ i ta odluka odmah stupa na snagu. Vilijams je svojevremeno bio dominantna ekipa u Formuli 1, ali je poslednje dve sezone završavao na poslednjem mestu u šampionatu.

„I dok se kompanija suočava sa brojnim izazovima, Vilijams ima sredstva i spreman je da nastavi takmičenje kada to kalendar dozvoli ove sezone“, navodi se u saopštenju.

Sezona u Formuli 1 još nije počela zbog pandemije koronavirusa, a u upravi takmičenja se nadaju da bi mogla da počne u julu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar