Foto: VK Radnički Kragujevac

U derbiju pretposlednjeg kola prvog dela Superlige Srbije, vaterpolisti Radničkog su na domaćem bazenu deklasirali ekipu Šapca, rezultatom 11:2.

Duel koji je ekipama poslužio kao generalna proba pred evropske izazove, u potpunosti je pripao Kragujevčanima. Dominirali su tokom čitavog meča, pogotovo u odbrani, na čelu sa odlično raspoloženim golmanom Lazarom Dobožanovom, što najbolje oslikava podatak da Šapčani pune tri četvrtine nisu uspeli da postignu pogodak.

PROČITAJTE JOŠ

Josip Vrlić i Nemanja Stanojević doneli su im „plus dva“, Barać na kratko prekinuo seriju i smanjio na 2:1, posle čega je Ukropina sa dva gola odveo Radnički na plus tri – 4:1.

Devet sekundi pre isteka prve deonice, reprezentativac Ognjen Stojanović vratio je nadu Šapčanima da mogu da pruže dostojniji otpor velikom rivalu (4:2), ali se ispostavilo da je to bilo sve od njih u ovom meču.

Foto: VK Radnički Kragujevac

Kako je meč odmicao, prednost Radničkog je rasla, do konačnih devet golova razlike. U finišu susreta izabranici trenera Radničkog Uroša Stevanovića su smanjili gas pa je opala efikasnost, ali odbrana nije popuštala ni u tim trenucima.

Uz Dobožanova Radnički su do pobede predvodili Aleksa Ukropina sa tri gola, Josip Vrlić i Nemanja Stanojević sa po dva. Kragujevčani su tako napravili sjajnu uvertiru za gostovanje trofejnom Pro Reku, u trećem kolu Lige šampiona u utorak, od 21 sat, dok Šapčani u sredu idu na noge Barseloni, u revanšu osmine finala Kupa Evrope.

BONUS VIDEO Majstorija Dušana Mandića u za nestvarnu pobedu Novog Beograda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar