Foto: Printscreen Youtube

Miša Vacić je pre nekoliko dana lepo zabavio one koji su na društvenim mrežama videli kako baca na koš.

Ili u tablu, teško je reći šta je pokušavao da pogodi, pošto obruč nije mogao. Naravno, nisu svi ljudi jednako skloni sportu, posebno ne onom koji zahteva dobru koordinaciju i nogu i ruku.

PROČITAJTE JOŠ:

S te strane, ismevanje bilo koga, pa naravno ni Vacića nema poentu, dok god nije reč o političarima, koji bi da se pred kamerama pokažu da bi podišli i onom sportskom delu biračkog tela.

Neki samo vole da se bave sportom i rekreativno, ali drugi pokušavaju da i na konto sporta pokupe još koji politički poen.

Zato smo tokom godina imali više scena gde se neki od srpskih funkcionera oproba u različitim sportskim disciplinama.

Neki su čak počeli i da ih studiraju. Naravno, jasno je da je reč o Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije.

Vučić je retko propuštao priliku da kaže kako se nekada i tukao zbog Crvene zvezde, išao je i sa sinom na fudbalske utakmice, ali se nekako više okrenuo košarci.

Mnoge je iznenadilo kada je jula 2020. godine obnarodovao da se školuje za košarkaškog trenera.

„Po drugi put u životu sam postao student, ovoga puta Visoke sportske škole strukovnih studija, u želji da postanem košarkaški trener za klince. Ne biste verovali koliko sam srećan što posle mnogo godina krećem u ostvarenje dečačkih snova“, rekao je tada Vučić.

Doduše, nije jasno kada stiže da studira zbog gostovanja po televizijama i funkcionerskih obaveza. Možda je video da mu košarka ide posle turneje „Budućnost Srbije“ iz aprila 2019.

Tada je posetio Veliko Gradište i terene u tom mestu, pa je iskoristio priliku da jednom klincu zalepi rampu.

U Novom Pazaru je pokušao da dribla loptom za basket i onda ju je zabio u tablu, dok je u Gornjem Milanovcu februara 2020. probao da igra i odbojku.

Smečovao je loptu u fiskulturnoj sali škole „Momčilo Nastasijević“, dok je maja prošle godine u Vrelu šutirao penale na fudbalskom terenu.

Nije ni prvi, ni jedini koji se bez mnogo talenta oprobao u različitim sportovima. Mnogima je poznato da od poznatijih političara Boris Tadić ima sklonosti ka košarci.

Štaviše, svojevremeno je objavljen video snimak gde se vidi kako igra basket sa Ivicom Dačićem.

Ostala je od tada poznata fotografija gde je Dačić ispod koša, dok Tadić pokušava da ga „poklopi“ s leđa.

Prvi čovek socijalista je u međuvremenu promenio stranu, pa je stao uz Vučića, te sa naprednjacima već deset godina čini vlast.

Od tada se više okrenuo pevanju nego basketu. Tadić je ostao dosledan košarci, pa mu se i sada na listi za Beograd nalazi Duško Vujošević, čuveni košarkaški trener.

Njegov nekadašnji stranački kolega Vuk Jeremić je svojevremeno bio i čelni čovek srpskog tenisa, a nije nepoznato da je i igrao tenis.

U vreme dok je bio predsednik Teniskog saveza Srbije pričao je da nije stručan, ali da voli tenis.

Baš kao što je on voleo tenis, Dragan Marković Palma voli kik-boks. Relativno skoro je na to podsetio klipom gde udara rukama u prazno dok teško uzdiše.

Pokazivao je svoju ljubav prema borilačkim sportovima čak i na pojedinim voditeljima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Zoran Babić je, poput Jeremića igrao tenis, a njegove fotografije iz partije sa Slavkom Gakom protiv Siniše Malog i Nikole Nikodijevića postale su viralne i što bi mladi rekli – mim.

Kada je reč o Malom, on se bavi i trčanjem, daleko ozbiljnije nego svi ostali prethodnici, pa smo mogli da ga viđamo i po maratonima. Baš kao i Marka Đurića, čije je trčanje jednom dokumentovano i u televizijskom prilogu.

Sa manje ili više uspeha i više ili manje tragikomično, političari svejedno pokušavaju da se oprobaju i u različitim sportovima.

Jednima polazi za rukom, drugima i ne baš, ali kad je reč o borbi za glasove,

BONUS VIDEO: Luda trojka Ognjena Dobrića na meču Barselona – Zvezda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram