Foto: USNS

Novo poverenje dosadašnjem predsedniku.

Petar Denda, novinar Radio-televizije Srbije, izabran je na izbornoj skupštini Udruženja sportskih novinara Srbije za predsednika, čime je dobio novi mandat u trajanju od četiri godine.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako su članovi Skupštine USNS istakli, Denda je angažovanjem u svom prvom mandatu zaslužio da ostane na čelu USNS-a.

„Novi – stari predsednik našeg esnafskog udruženja je u prethodnom mandatu pre svega obezbedio finansijsku stabilnost, zahvaljujući ogromnoj podršci Minstarstva za sport, broj članova je u prethodne četiri godine porastao do brojke 290, pokrenut je internet portal USNS, na kome se mogu naći izveštaji, reportaže i komentari naših članova.

Prema mišljenju delegata Skupštine ugled i ozbiljnost tradicionalne dodele godišnjih priznanja USNS je podignuta na mnogo viši nivo u prethodnom periodu. Kroz saradnju sa Fakultetom za sportsko novinarstvo pružena je šansa i podrška mladim i neafirmisanim budućim kolegama“, navedeno je u saopštenju.

Nakon informacije da će biti formiran i Savet novinara koji će raditi na daljem unapređenju rada USNS-a, saopšten je i sastav novog Izvršnog odbora:

Žikica Babović (portal Nova), Jovan Sekulić, Sašo Ilijoski (TV Arena), Dejan Stevović (Sportski žurnal), Zorica Đoković (TV Lav, Užice), Dušan Jocić (Narodne novine, Niš), Mirjana Novković (USN Subotice), Ljubenko Zvizdić (Radio Novi Sad), Rada Nikolić (Sport klub) i Predrag Dučić (Mocart sport).

Novi predsednik Nadzornog odbora USNS-a je Predrag Kovačević, predsednik USN Čačka, a članovi tog odbora su Stojan Petković (predsednik USN Kraljeva) i Aleksandar Daišević (USN Kraljevo).

BONUS VIDEO Ivica Zubac o Jokiću, idealnoj balkanskoj NBA petorci i igranju za Hrvatsku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar