Luis Hamilton (levo, Fernando Alonso (desno)/Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Nova svađa u Formuli 1.

Vozač Alpine, Španac Fernando Alonso, tvrdi da su titule koje je on osvojio u šampionatu Formule 1 vrednije od trofeja Nemca Mihaela Šumahera i Britanca Luisa Hamiltona.

PROČITAJTE JOŠ

Legendarni vozač je osvojio titule 2005. i 2006. godine, dok su Hamilton i Šumaher po sedam puta bili šampioni.

„Imam veliko poštovanje za Luisa i njegovih sedam titula, ali je on sve titule osvojio kada su mu glavni rivali bili klupski drugovi. To je značajno lakši put nego što je imao Ferstapen“, rekao je Alonso i dodao:

Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

„A ja? Nikada mi rival nije bio klupski drug. Nikada nisam video da se Ferstapen bori za šampionski trofej sa Serhiom Perezom ili Aleksandrom Albonom. S, druge strane, Mihael Šumaher je pet titula uzeo tako što mu je glavni rival bio Rubens Barikelo, koji je takođe vozio za Ferari. Hamilton se borio sa Nikom Rozbergom ili Valterijem Botasom, koji su kao i on vozili za Mercedes.“

Alonsove reči su očigledno zabolele Hamiltona, pošto je odmah ironično odgovorio fotografijom na Tviteru – uz dignut palac.

Na slici se nalaze upravo njih dvojica, na podijumu, Hamilton na prvom, a Alonso na drugom mestu, u vremenu kada su zajedno vozili za Meklaren.

BONUS VIDEO Formula 1 na Trgu republike u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar