Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Međunarodni olimpijski komitet (MOK), organizatori Igara u Tokiju i svetski sport uopšte pretrpeli su velike finansijske gubitke odlaganjem OI.

Zbog neizvesnosti oko toga šta nas čeka na jesen ili zimu, moguće je i novo odlaganje, rekao je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Proslavljeni vaterpolista kaže da je MOK u ponedeljak prvi put izašao sa konkretnim informacijama oko finansijskih gubitaka, a da Japan oprezno gleda unapred.

„Bez obzira na to što smo u direktnom kontaktu sa MOK, ne dobijamo uvek sve konkretne informacije, ali smo juče čuli koliki je ekonomski udarac i na organizatora i na MOK. Takođe, prvi put smo čuli da se organizator boji šta će se dogoditi na jesen ili zimu i da već sada, zbog iskustva koje imaju, razmišljaju o eventualnom odlaganju još godinu dana“, rekao je Udovičić.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dakle, prvi put se dovodi u pitanje 2021, upravo zbog nepoznanice koju nam je priredio nevidljivi neprijatelj na međunarodnom nivou, navodi srpski ministar sporta.

„Mislim da je ovo sad jedan oprez unapred, jer imamo iskustvo kako je sport stao i morao da prati sudbinu svih ostalih, i da zbog toga sada vrlo bojažljivo gledaju u budućnost i neki naredni period. Ali, ono u što sam siguran jeste da će naši sportisti na svim ostalim narednim međunarodnim takmičenjaima, i na Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima, ponovo biti najbolji reprezenti i ambasadori Srbije, i da ćemo se vrlo ponositi njihovim sportskim rezultatima“, istakao je Udovičić.

Olimpijske igre, nakon pomeranja, trebalo bi da budu održane od 23. jula do 8. avgusta sledeće godine. Ili možda, ipak, 2022. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar