Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ispraćaj srpskih paraolimpijaca na predstojeće Igre u Tokiju, održan je ovog petka u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Događaj je organizovan u atletskom tunelu na stadionu „Rajko Mitić“.

Predstavnik delegacije Evropske unije Pol-Anri Prese, koja je partner Paraolimpijskom komitetu Srbije, rekao je da je veoma ponosan na tu saradnju.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas sa vama, samo nekoliko sati pre vašeg odlaska u Tokio gde ćete predstavljati Srbiju na Paraolimpijskim igrama. Veoma sam ponosan što je Evropska unija partner komiteta. Evropska unija pokriva troškove putovanja svih 20 srpskih sportista, kao i njihovih trenera i opreme“, dodao je on.

Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Cilj Evropske unije je prema njegovim rečima da pruži podršku inkluziji u svim sferama društva, a osobe sa invaliditetom su među najugroženijm grupama, kako u Srbiji, tako i u EU.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović istako je da cilj Komiteta nisu samo odlični rezultati sportista, već i uključivanje marginalizovanih grupa.

„Naš cilj nije samo postizanje velikih rezultata, već i inkluzija onog dela stanovništva, koji je do sada bio isključen iz društva“, ocenio je Mićović.

Pomoćnik ministra za omladinu i sport Darko Udovičić ocenio je da je to „vanserijski događaj, da su to vanserijski ljudi, a delegacija EU je napravila vanserijski iskorak u pomoći Paraolimpijskom komitetu“.

Nemanja Matijašević, koji će na Paraolimpijskim igrama biti najmladji srpski sportista, dodao je da će sportisti „dati sve od sebe da osvoje više medalja nego na Igrama u Riju, 2016. godine“.

On će nastupati u disciplini skok u dalj, a pored atletike srpski takmičari nastupaće i u streljaštvu, stonom tenisu, biciklizmu i tekvondu.

Moto video kampanje paraolimpijskog tima nosi naziv „A koja je tvoja supermoć?“.

Paraolimpijske igre održavaju se u Tokiju od 24. avgusta do 5. septembra.

Delegacija Evropske unije je ponosni partner Paraolimpijskog komiteta Srbije

Paraolimpijici Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije
Foto: Promo

Bonus video: Doček srpskih olimpijaca na balkonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar