Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Poznat je sastav u kom će ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nastupati na Evropskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Selektor Zoran Terzić odredio je konačan spisak i na njemu se ne nalazi Brankica Mihajlović, dok je u tim dospela Stefana Veljković.

Odbojkašice Srbije, koje su vladajuće evropske i svetske šampionke, počinju turnir sa 14 igračica u četvrtak, a Evropsko se od srede igra u Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji.

Na Terzićevom spisku nalaze se Maja Ognjenović i Slađana Mirković na poziciji tehničara, a Tijana Bošković, Ana Bjelica i Sara Carić kao korektorke.

Milena Rašić, Stefana Veljković, Mina Popović i Jovana Kocić će igrati u bloku, Silvija Popović i Jelena Blagojević su libera, a za prijem će biti zadužene Bjanka Buša, Katarina Lazović i Bojana Milenković.

Da podsetimo, Srpkinje su na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojile bronzanu medalju. Pobedile su Italiju u četvrtfinalu, u polufinalu su izgubile od Amerikanki i u meču za treće mesto su pobedile Južnu Koreju.

Srbija na Evropskom prvenstvu igra u grupi sa Azerbejdžanom, Rusijom, Francuskom, Belgijom i Bosnom i Hercegovinom i prvi meč u četvrtak od 19 časova igra protiv Bosne i Hercegovine.

BONUS VIDEO: Doček srpskih olimpijaca posle osvojenih medalja u Tokiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar