Foto FIVB

Bravo devojke!

Odbojkašice Srbije izborile su plasman na finalni turnir Lige nacija, pošto su savladale Kanadu sa 3:1, po setovima 25:20, 25:14, 20:25, 25:22.

PROČITAJTE JOŠ:

Izabranice Danijela Santarelija su tako ostvarile sedmu pobedu (imaju i četiri poraza) i kolo pre kraja Interkontinentalne runded takmičenja i matematički obezbedile plasman među osam najboljih ekipa.

„Fajnal ejt“ će se održati od 13. do 17. jula u Ankari u Turskoj.

Srbija je u meču protiv Kanade za samo 46 minuta povela sa 2:0 i već tada se činilo da je blizu maksimalne pobede. Ipak, usledio je pad, koji su Kanađanke iskoristile i smanjile prednost u setovima.

Najveća borba viđena je u četvrtom setu, pošto se Srbija vratila iz pet poena minusa i pred kraj seta preokrenula za veliku pobedu.

U našem timu najbolja je bila Ana Bjelica sa 29 poena, Bojana Milenković je dodala 15, a Jovana Stevanović devet. Kod Kanađanki Kira Van Rajk je stala na 20 poena, dok je Emili Maljo dodala 17.

Srbija je pre poslednjeg meča protiv Japana (subota na nedelju u 1 čas posle ponoći) na sedmoj poziciji sa sedam pobeda i 20 bodova. Kanađanke su ostale na devetom mestu sa četiri pobede i tri boda manje od osmoplasiranog Tajlanda.

BONUS VIDEO Gerić: Moramo da mislimo svojom glavom!

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar