Foto: EPA-EFE/TAMAS KOVACS

Srbija briljira u Alžiru

Srpski džudista Aleksandar Kukolj osvojio je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru, pošto je u borbi za treće mesto savladao Merta Sismanlara iz Turske.

PROČITAJTE JOŠ

Nije bilo neizvesno u duelu, srpski džudista je dominirao od samog starta, a rezultat na kraju je bio 11:0.

„Lep je osećaj kada se osvoji medalja. Istinski mi je žao što nisam ušao u finale, jersam se ceo turnir osećao veoma dobro. Bio sam dosta oštar u mečevima i sve je funkcionisalo kako treba, ali je u džudou dovoljan samo jedan trenutak nepažnje da se izgubi meč. Još uvek nisam siguran šta se dogodilo u polufinalu i kako sam izgubio. Ostaje mi da analiziram svoje greške u tom meču, a za sada ću morati da se zadovoljim trećim mestom na ovim Mediteranskim igrama“, rekao je Kukolj.

Foto: OKS

U kategoriji do 100 kilograma, Kukolj je prethodne godine osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Pored Aleksandra Kukolja, još dvoje džudista su danas imali svoje nastupe. Milica Žabić u kategoriji preko 78kg i Darko Brašnjović u kategoriji do 90kg uspeli su, takođe, da dođu do borbi za bronzane medalje, ali nisu uspeli da dođu do medalje. I Milica i Darko su do borbi za bronzu došli kroz repesaž. Milica Žabić je izgubila od Korali Hajme iz Francuske, a Darko Brašnjović od takmičara iz Bosne i Hercegovine, Tonija Miletića.

Foto: OKS

Obzirom da su ovo bili poslednji mečevi za naš džudo tim na Mediteranskim igrama u Alžiru, trener Vladimir Jovičić je sumirao nastupe svih sedmoro naših džudistkinja i džudista.

„Mi smo i pre početka turnira najavili da su sve naše džudistkinje i džudisti u konkurenciji za medalju. Tako je i bilo. Mi smo osvojili zlato, srebro i dve bronze. U isto vreme, izgubili smo dva meča za medalju, imali smo i jednu nesrećnu povredu. Sve u svemu, ovo je bio dobar nastup iako smo mi očekivali da ćemo ovde osvojiti još više medalja. Svim našim takmičarima se mora čestitati na odličnom nastupu, požrtvovanju i na pokazanom znanju“, istakao je Jović.

Foto: OKS

Ovo je bila ukupno 19. medalja za srpski tim na Mediteranskim igrama.

BONUS VIDEO Kukolj: Odbio sam ponude Emirata i Turske zbog Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar