Marko Ivović protiv Turske; Foto: EPA-EFE/Adam Warzawa

Odbojkaši Srbije su posle velike drame i preokreta uspeli da pobede Tursku 3:2 i plasiraju se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a tamo ih čeka Holandija.

Borba sa „lalama“ za plasman u polufinale EP je od 17.30 i evropski šampioni će u slučaju trijumfa na boljeg iz duela Italija – Nemačka.

Selektor Slobodan Kovač je posle meča sa Turskom govorio o problemima u igri.

PROČITAJTE JOŠ

„Imali smo velikih problema sa prijemom servisa, a mislim da ova postava to ne bi trebalo da ima. To nisi ni bili jaki servisi, mnogo su varirali i tako nam napravili veliki problem. Normalno je da se ne sluša puno kada je situacija teška. Kada se igra na ispadanje nije bitno da li se pobeđuje 3:0 ili 3:2. Nadam se da će nam ovo biti jedna velika opomena. Ne smemo da očekujemo da će protivnik sam sebe da pobedi. Moglo je mnogo više da nam se osveti. Ko zna zašto je to dobro. Ovo je jedan alarm da budemo mnogo agresivniji“, rekao je Kovač uoči utakmice sa Holandijom, koja otvara vrata fajnal fora na kojem se „dele“ medalje.

Marko Ivović, koji igra na poziciji primača, kaže da pristup igri kao u duelu sa Turskom ne sme da se ponovi i protiv Holanđana.

„Posle prvog seta se sve okrenulo, sve smo im dozvolili, uvukli su nas u lavirint iz kog nismo imali izlaz. S druge, strane mi nismo odigrali na svom nivou i to je najveća greška. Dobro je da smo se na kraju izvukli i da se ovakve stvari neće ponavljati“, rekao je Ivović za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Četvrtfinalni mečevi na programu su i u sredu, polufinale 18. septembra, dok će borbe za medalju biti u nedelju, 19. decembra, u Katovicama.

ČETVRTFINALE EP

Utorak, (Gdanjsk):

Holandija – Srbija 17.30

Poljska – Rusija 20.30

Sreda, (Ostrava):

Italija – Nemačka 16.00

Češka – Slovenija 19.00

BONUS VIDEO Veselin Petrović i anegdota sa Karijem Pešićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar