Damir Mikec/Foto:Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

Srebrni olimpijac je ponovo zablistao.

Nismo mnogo čekali da nam strelci donesu novu medalju sa Mediteranskih igara u Alžiru. Nakon srebrne medalje Teodore Vukojević u vazdušnoj pušci, nosilac zlatne medalje u miksu sa Zoranom Arunović, Damir Mikec osvojio je drugu medalju sa ovog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

On je u pucanju vazdušnim pištoljem osvojio drugo zlato. Ovo je trenutno 18. medalja za Srbiju na igrama, a četvrta medalja za naše strelce.

Od samog početka, Damir Mikec je sigurno pucao ne ispuštajući prvo mesto iz ruku. Kvalifikacioni deo takmičenja, naš srebrni olimpijac završio je ubedljivo na prvom mestu ostavivši iza sebe Francuza Floriana Fukea i Turčina Ismaila Kelesa.

U veoma dobroj konkurenciji u finalu je uspeo da nadoknadi zaostatak za, u tom momentu, bolje plasiranim takmičarima iz Turske i Italije. Ismail Keles i Luka Teskoni bili su do pred sam kraj finala na prve dve pozicije, ali je Damir Mikec u finišu podigao nivo pucanja i prvo uspeo da prestigne Italijana Teskonija, a onda u meču za zlatnu medalju i da bude bolji od takmičara iz Turske.

Meč za zlato je počeo dobro, i u jednom momentu je imao i vođstvo od 8:4, ali je Keles uspeo da izjednači na 8:8. Međutim, od tog momenta Mikec nije dozvolio svom protivniku da pobedi ni u jednoj seriji do kraja i ostvario je pobedu od 16:8.

Nakon završetka meča je veoma emotivno govorio o nastupu i ostvarenim rezultatima.

„Osvojio sam drugo zlato na ovim Mediteranskim igrama. Nakon ovog finala koje je bilo veoma teško, malo sam i zaplakao od sreće, jer je ovo za mene veoma emotivno. Mediteranske igre su moje omiljeno takmičenje i nemam reči kojima bih mogao da opišem kako se osećam. Konkurencija je bila veoma dobra. Nisam dobro počeo, pa sam se do kraja finala trudio da nadoknadim zaostatak, verovao sam u sebe. Srećan sam što je Srbija, zahvaljujući ovom rezultatu, stigla do još jedne zlatne medalje. Ostaje mi da sada navijam za moje kolege da još uvećaju bilans medalja za Srbiju.“

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare