Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Naš tim nije potpuno klonuo posle bolnog poraza u četvrtfinalu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Crnu Goru u meču za razigravanje od petog do osmog mesta sa 10:7 (2:2, 3:2, 3:2, 2:1) na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je prethodno ispala u četvrtfinalu, porazom od selekcije Hrvatske 14:12, dok su Crnogorci eliminisani od Španije 7:6.

„Delfini“ su odigrali konstantije u odbrani nego sa Hrvatima i to je bila jedna od glavnih razlika u odnosu na okršaj sa „barakudama“, pa tim Dejana Savića sada čeka boljeg iz okršaja Sjedinjenih Država i Mađarske.

Najefikasniji kod pobednika bio je tandem Strahinja Rašović i Nikola Jakšić. Imali su po tri gola, Đorđe Lazić, Radomir Drašović, Marko Radulović i Nemanja Vico su imali po jedan. Kod Crnogoraca su bolji od ostalih bili Vlado Popadić sa dva gola i Bogdan Đurđić sa tri.

Meč je krenuo slično kao i onaj sa Hrvatskom, prilično tvrdo.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Nije delovalo kao da će napad blistati, ali je odbrana bila veoma dobra i zadatak je bio da ostane čvrsta duže nego protiv „barakuda“.

Srbija je prva povela pogotkom Strahinje Rašovića, ali je naš tim vrlo brzo posle oba gola, vadio loptu iz svoje mreže.

Nikola Jakšić je pogodio sjajnu „žabicu“ za 2:1, poravnao je Bogdan Đurđić na 2:2 pred istek prvih osam minuta, a Miroslav Perković je pravio probleme našim igračima.

Iznudio je peterac u prvoj, da bi sredinom druge doneo preokret svom timu.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Vico i Drašović u međuvremenu nisu koristili šanse za Srbiju, Viktor Rašović je promašio čist zicer uz stativu na početku druge i Crna Gora je do četvrtog minuta te deonice imala 3:2.

Đorđe Lazić je vratio egal fantastičnim šutem iz okreta, da bi do poluvremena borbenost i dobar blok Srbiju stavili u bolju poziciju – 5:4.

U drugom poluvremenu se umesto Mitrovića našao Lazar Dobožanov, ali igrači ispred njega su imali zadatak da spreče pogotke iz situacija kada Crna Gora ima igrača više.

Tokom prvih 16 minuta, Crnogorci su u tri od četiri situacije rešili to u svoju korist i tresli mrežu.

Treći period je počeo isključenjem Crne Gore i pogotkom Vica za 6:4, ali i promašajem Vasilija Radovića.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

U ovom periodu je tim Dejana Savića uspeo da sačuva prednost dobrim kretanjem Vica u napadu.

Konstantno je uspevao da stvori prednost i izbori isključenja, a Rašović i Jakšić su pogađali za 8:6 posle 24 minuta.

Mandić je u ranoj fazi četvrtog perioda isplivao kontru i promašio čist zicer pokušavši da lobuje Tešanovića.

Nadomestio je to Rašović svojim trećim golom na meču, a Srbija je sredinom završne četvrtine uspela da se odlepi na 9:6.

Međutim, već tada se videlo da rival Srbije ostaje bez energije, te kada su „delfini“ postigli deseti pogodak, do kraja je ostalo manje od dva minuta, a pobeda je bila osigurana.

Srbija - Crna Gora 10:7 (2:2, 3:2, 3:2, 2:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar