Vaterpolo klub Partizan prošao je kroz agoniju i golgotu dok se legende nisu uključile
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

"Nova" i "stara" vlast, "bivši", "sadašnji" i "budući"... Vesti vezane za VK Partizan u poslednjih godinu dana kod ljubitelja sporta koji površno prate dešavanja na Banijici unosile su uglavnom konfuziju. Ipak, održanom Skupštinom kluba 30. septembra počeo je da se nazire epilog, iako još postoje "dve strane".

Izborom Tatijane Rakas za novu direktorku VK Partizan i novog klupskog rukovodstva na sednici Skupštine bez kvoruma u decembru 2019. godine počeo je sukob dve struje crno-belih oko rukovođenja klubom.

Okupljeni oko Rakas i Aleksandra Šoštara, crno-beli su paralelno i asinhrono funkcionisali devet meseci. Nekadašnji reprezentativni golman goruća pitanja je rešavao sa saradnicima u kafiću, jer su klupske prostorije bile zaključane, njegova „suparnica“ dovela je novog trenera, a igrači i deca u crno-beloj školi ostali su u vakuumu

PROČITAJTE JOŠ

Sve dok potpuna konfuzija i bezvlašće nisu animirali bivše igrače Partizana i širu javnost.

Na inicijativu proslavljenih vaterpolo imena u prostorijama Fudbalskog kluba Partizan održana je Skupština VK Partizan i na njoj je izabrano novo rukovodstvo. Za direktora je imenovan Nikola Kuljača, na mesto predsednika Upravnog odbora izabran je Jovan Lazarević, a Srđan Mišković postavljen je za predsednika Skupštine kluba.

Izbor rukovodstva nagovestio je i povratak kluba u normalne tokove, međutim, usledila je najava krivičnih prijava od strane „starog“ rukovodstva, potom i demanti istog, a na kraju i potpuna konfuzija ko je „stari“, a ko „novi“.

PROČITAJTE JOŠ Nova era Partizana, legende preuzele klub

Čak ni pošto je Nikola Kuljača upisan u APR kao zvanični zastupnik VK Partizan, Tatijana Rakas se nije pomirila sa činjenicama. Prvog dana septembra, kako je objavila na sajtu kluba, održala je svoju Skupštinu, a dva dana kasnije pokušala je da se upiše u Agenciju za privredne registre. Međutim, ishod prijave je bio negativan.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

„Odbacuje se registraciona prijava jer nisu ispunjeni uslovi iz člana 14, stav 1, tačka 2 i 7 Zakona o postupku registracije u APR. Utvrđeno je da je registraciona prijava podneta od strane neovlašćenog lica kao i da se prijavom zahteva promena ličnih podataka lica koje nije registrovani zastupnik predmetne sportske organizacije“, piše u obrazloženju dispozitiva kojim je odbačen zahtev Tatijane Rakas.

„Za sve koji žele da shvate dešavanja u Partizanu situacija je potpuno jasna. Grad i država su rekli svoje. Ukoliko su postojale bilo kakve dileme razrešene su na jedinoj legitimnoj i pravnoj Skupštini 30. avgusta kad je izabrano novo rukovodstvo kluba – Jovan Lazarević je legitimni predsednik Upravnog odbora, predsednik Skupštine je Srđan Mišković, a direktor Partizana je Nikola Kuljača“, rekao je Aleksandar Šoštar za Nova.rs.

Dan nakon skupštine u Humskoj, Rakas je održala svoju sednicu, o kojoj nema nikakvih podataka, osim njene izjave da su zasedanju prisustvovala 23 člana, i da je novi predsednik Mirko Bradajić.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

PROČITAJTE JOŠ Braća najveći rivali u Srbiji: Uvek ćemo pomoći jedan drugom

„Sve što se dešavalo posle 30. avgusta, fantomska Skupština, pa potom odbijanje pokušaja preregistracije u APR je nešto što po meni treba da podleže nekim drugim nadležnostima. Gospođa Tatijana Rakas 2. decembra je održala nelegitimnu Skupštinu i sve kasnije odluke nemaju nikakav značaj te je ona najmanje pozvana da priča o bilo kakvoj vrsti legitimiteta. Devet meseci drže uzurpirane kancelarije kluba, i iskreno se nadam da je Skupštinom i izborom novog rukovodstva stvar završena i da će se Partizan vratiti u normalne tokove“, rekao je Šoštar za Nova.rs.

Utisak je, na kraju, da se crno-beli vraćaju na zdrave noge, a prvi korak nakon Skupštine bio je povratak u klupske prostorije na Banjici koje su prethodnih meseci bile uzurpirane od strane Rakas.

Počinje nova crno-bela era predvođena legendama, nekim od najvećih imena srpskog vaterpola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar