Los Anđeles Remsi su pobedom nad Sinsinati Bengalsima 23:20 u 56. izdanju Superboula po drugi put u istoriji postali šampioni NFL-a.

Kada su Sinsinati Bengalsi i Los Anđeles Remsi obezbedili mesto u borbi za titulu, misao kod najvećeg broja ljubitelja američkog fudbala je bila – „Uf, ala će biti dobra utakmica“.

PROČITAJTE JOŠ...

Kao što izreka kaže – što na umu, to na drumu, pa su igrači na terenu dali sve od sebe da donesu 60 minuta igre koja preti da postane momentalni klasik.

No, krenimo redom…

Početak je od strane Remsa bio furiozan, od strane Bengalsa – katastrofalan. Sinsinatiju ništa nije polazilo za rukom, dok je Metju Staford fantastično predvodio napad svog tima, pa je prvo Odel Bekam „načeo“, a nedugo potom i Kuper Kap povećao prednost na 13:3, uz neiskorišćenu priliku za dodatni poen nakon greške specijalnog tima Remsa.

Za to vreme, Bengalsi su samo na trenutak pokazali kvalitet, i to Džo Barou fantastičnim proigravanjem Džamara Čejsa, koji je uspeo da loptu koja je putovala 46 jardi uhvati jednom rukom. No, iz tog napada nisu uspeli da dođu do tačdauna već samo do tri poena, nakon čega je Kap doneo gore spomenutih 13:3.

Ipak, taj jedan pas ujedno je bio i pokazatelj onoga što nas očekuje, pošto su Bengalsi potom zaigrali kao u transu. Prvo je Tre Higins dobar drajv Bengalsa krunisao lepim hvatanjem za 13:10, i to na pas trkača Džoa Miksona nakon trik akcije Bengalsa, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena, da bi početkom drugog sve krenulo po zlu po Remse.

Samo 12 sekundi od početka treće četvrtine Higins je u direktnom duelu – uz doduše povlačenje za kacigu – pobedio zvezdu Remsa Džejlena Remzija, utrčao u endzonu i doneo svom timu prednost od četiri poena, da bi samo par sekundi kasnije napad Remsa zaustavljen presečenim pasom koji je Staford namenio Benu Skovroneku. Do lopte je stigao, nakon odbitka, Čidobe Avuzije, a Bengalsi dobili priliku da povećaju prednost.

Nisu uspeli da postignu tačdaun, morali su da se zadovolje šutom za tri poena, ali su, s obzirom na to da kod Remsa ništa nije funkcionisalo, bili na dobrom putu da zabeleže pobedu. Situacija po domaće je postala još gora kada je Staford nezgodno iskrenuo nogu zbog čega je morao da napusti igru, ali bi to ujedno mogla da bude i prelomna tačka meča.

Od tog momenta odbrana Remsa je zaigrala fantastično, a napad je uspeo da dođe do tri poena u završnici treće deonice, pa je pred poslednjih 15 minuta sezone rezultat bio 20:16 za tim iz Ohaja.

Usledilo je čak sedam drajvova koji su okončani ispucavanjem lopte, pre nego što su Staford i ekipa dobili poslednju priliku da dođu do preokreta. I nju su na maestralan način iskoristili. Zaigrao je Kap kao u transu, Staford to fantastično prepoznao, pa su Remsi od svojih 11 jardi uspeli da dođu nadomak protivničke endzone, gde je Kap ponovo zablistao i Stafordov pas uhvatio za 23:20.

Imali su Bengalsi dovoljno vremena da dođu bar do produžetka, ali je u tom momentu Aron Donald, po mnogima najbolji igrač lige, pokazao zašto je tako – zaustavio je prodor trkača Bengalsa Samađea Perina na 48 sekundi pre kraja, da bi pet sekundi kasnije sprečio Baroua da pošalje loptu ka Perinu i na taj način označio početak velikog slavlja svojih saigrača.

Foto: AP Photo/Julio Cortez

Remsima je ovo prva titula kao ekipi iz Los Anđelesa, a druga u istoriji, pošto su slavili i 2000. godine, tada kao franšiza iz Sejnt Luisa, dok su Bengalsi po treći put u istoriji ostali praznih šaka.

BONUS VIDEO Rekapitulacija karijere Toma Brejdija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar