Foto: EPA/CARMEN JASPERSEN

Bivši prvi čovek Svetske automobilske federacije, Maks Mozli, smatra da bi sezonu u Formuli 1, zbog pandemije koronavirusa, trebalo otkazati.

Prvih devet trka sezone je otkazano i neizvesno je da li će se u junu održati trka u Francuskoj, pošto je predsednik te zemlje Emanuel Makron odlučio da se nastavi sa zabranom javnih okupljanja do sredine jula.

PROČITAJTE JOŠ:

Mozili je, u izjavi za nemačku agenciju DPA rekao da bi otkazivanje sezone bilo najlogičnije rešenje.

„Ukoliko bi sezona bila otkazana, tada bi timovi i organizatori znali kako dalje da planiraju i šta da preduzmu. U ovom trenutku su u nedoumici šta da rade, mnogi gube novac. Čekanjem, rizikujete da se stvari pogoršaju bez ikakve garancije da ćete išta osvojiti i dobiti. Nema garancija ni da će trka biti u julu, sada to deluje malo verovatno“, smatra Mozli.

On ne veruje da je ideja  sportskog direktora Formule 1, Rosa Brauna, o održavanju trka bez prisustva publike, dobra stvar.

„To bi bila finansijaka katastrofa za većinu organizatora. Sve dok ne znamo šta će biti sa pandemijom na globalnom nivou, nije moguće imati racionalan plan za Formulu 1“, zaključio je 80-godišnji Mozli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar