Foto: EPA/CRISTOBAL HERRERA

Samo dan pošto je, zbog rasističke psovke, “popio” suspenziju od NASCAR, Kajl Larson će morati na biro za nezaposlene, jer mu je ekipa Čip Ganesi uručila otkaz.

Iskusni vozač koji ima šest pobeda u najpopularnijoj auto seriji u SAD, je tokom nedeljne virtuelne trke sa još 61 vozačem, strimovane uživo, koristi rasističke povike, ne znajući da mu je mikkrofon bio i dalje uključen.

“Posle dugog razmatranja, Čip Ganesi Rejsing je odlučio da prekine ugovor sa Kajlom Larsonom. Kao što smo rekli, komentari koje je izgovorio bili su uvredljivi i neprihvatljivi, posebno imajući u vidu vrednosti naše organizacije. Kako smo nastavili da pratimo situaciju sa svim relevantnim stranama, postalo je očigledno da je raskid ugovora jedini primereni način delovanja”, navedeno je u saopštenju  jednog od najslavnijih timova koji ima ekipe u nekoliko auto serija.

Dan pre otkaza Larson se javno izvinio:

„Napravio sam grešku i rekao nešto što nikada ne treba da se izgovori. Nemam opravdanja za to. Nisam odgojen na taj način, to je zaista grozno. Veoma mi je žao zbog porodice, prijatelja, roditelja, Naskar zajednice i posedno zbog Afro-američke zajednice.”

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar