Damar Hamlin Foto:Lon Horwedel-USA TODAY Sports/REUTERS

Nakon osam dana drame, konačno dobre vesti.

Damar Hamlin je 3. januara prošao kroz najstrašnije trenutke u životu – izgubio je svest tokom utakmice Bafalo Bilsa protiv Sinsinati Bengalsa, čak dva puta su morali da ga oživljavaju, da bi u odmah potom bio prebačen u bolnicu u Sinsinatiju.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvo su stizale informacije da je kritično, potom je dan kasnije bio nešto bolje, uz ohrabrujuće vesti o delimičnom oporavku pluća i netaknutim neurološkim funkcijama, potom je počeo i da komunicira sa doktorima i porodicom, a 10. januara stanje je bilo dovoljno dobro da može da izdrži put ka državi Njujork i Bafalu.

„Krenuo sam kući uz mnogo ljubavi u srcu“, napisao je Hamlin na Tviteru.

Ipak, mnoge je zabrinula informacija da je samo promenio lokaciju, pošto je odmah po dolasku u Bafalo ponovo prebačen u bolnicu, ali se ispostavilo da je u pitanju bila čista predostrožnost.

Naime, Hamlin je 11. januara i definitivno napustio medicinsku ustanovu, osam dana nakon što je naterao čitavu planetu da sa zebnjom prati njegovo stanje.

Kako su preneli iz Bilsa, Hamlin je nakon niza testova dobio „zeleno svetlo“ da se uputi ka kući.

Sezona je za njega gotova pošto je stavljen na listu povređenih igrača na kojoj mora da bude najmanje četiri nedelje, a po završetku sezone jedan od najboljih igrača Bilsa će biti podvrgnut novom nizu testova kako bi bilo ustanovljeno da li može da se vrati.

BONUS VIDEO Aleks Smit – američki kvoterbek srpskog porekla

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar