Foto: AP Photo/Matt Freed

O čemu li su razmišljali?

Utakmice protiv velikih rivala sportu daju posebnu draž, a veoma teško je pronaći veći rivalitet od onog koji gaje Pitsburg Stilersi i Klivlend Braunsi, dve ekipe koje nastupaju u američkom NFL šampionatu.

PROČITAJTE JOŠ...

Divizijski rivali su poslednje kolo ligaškog dela za sezonu 2022/2023 dočekali različitih ambicija – Braunsi su sezonu okončali na poslednjem, četvrtom mestu severne divizije AFC-a, dok je Pitsburg gajio nadu da može do mesta u borbi za trofej Vinsa Lombardija, mada je bilo neophodno da Nju Ingland Pejtriotsi izgube od Bafalo Bilsa, kao i Majami Dolfinsi od Njujork Džetsa.

Otuda i ne čudi velika naelektrisanost kod igrača tima iz Pensilvanije, ali su u jednom momentu otišli predaleko. Lajnbeker Aleks Hajsmit, mlada zvezda „čeličnih“, uspeo je da dođe do Dešona Votsona i obori kvoterbeka Klivlend Braunsa, nakon čega je usledilo šokantno slavlje.

Jedan od saigrača je pritrčao Hajsmitu koji je ležao na zemlji i počeo da imitira CPR, što je izazvalo bes ljubitelja sporta.

Naime, u momentu dok su Braunsi i Stilersi igrali, još uvek je vladala doza neizvesnosti oko stanja Damara Hamlina, igrača Bafalo Bilsa koji je doživeo srčani udar tokom utakmice protiv Sinsinati Bengalsa početkom januara, zbog čega su čak dva puta morali da ga oživljavaju na terenu.

BONUS VIDEO Okršaj navijača Karoline i Minesote na stadionu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare