Denis Tot
Foto: Screenshot Instagram denis_tot

Šta se tačno desilo i zašto su ili kako lekari prevideli da je Denis Tot pretučen, pitaju se porodica, prijatelji i javnost.

Policija Severne Makedonije svesna da je Denis Tot, hrvatski rukometaš koji je igrao za skopski Butel nasmrt pretučen ispred noćnog kluba „Privilege“ u makedonskoj prestonici.

PROČITAJTE JOŠ:

Doktor Bekim Sali, ministar zdravlja te zemlje je ovim povodom u skladu sa zakonom tražio da Državni sanitarno-zdravstveni inspektorat da provede vanredni inspekcijski nadzor u postupku prijema i lečenja nastradalog rukometaša.

Ovo je bilo neophodno jer su iz zdravstvenih institucija stizale oprečne informacije i nisu spominjane povrede kao posledice prebijanja.

Tot je nastradao u četvrtak oko tri sata i 30 minuta ispred diskoteke, jer je pretučen.

Spominjalo se i da je zadobio više udaraca bokserom, rukama i nogama, dok je Maja Toteva, upravnica Kliničkog centra „Majka Tereza“ prenela da nema tragova nasilja Nives Tiganj, hrvatskoj ambasadorki u Severnoj Makedoniji.

Kako piše Jutarnji list, sve vesti koje su lekari prenosili porodici u početku, bile su da je stanje rukometaša kritično, ali ne i da je imao povrede.

Zbog toga je reagovao i Boris Tot, brat preminulog rukometaša, prozvavši medije, dok je policija pregledom snimaka kamera utvrdila da prebijanja zaista jeste bilo, te da su Denisa tukle tri osobe.

Denis je od udaraca pao, udario glavom u asfalt i ostao bez svesti. Konobarica je pozvala Hitnu pomoć nakon što je Tot pronađen u lokvi krvi, a iz lekarskog centra su javili da je imao srčani udar i da je posle reanimacije preminuo.

Tri osobe odgovorne za smrt rukometaša su A.K. (22), K.L. (19) i A.Lj. (28) i pobegli su sa mesta događaja, a za najstarijim od njih je raspisana poternica.

Jutarnji piše da je sada otvorena i istraga ko je i zbog čega probao da sakrije informaciju o stanju Denisa Tota i objavio da na telu nema tragova nasilja.

Nezvanično, ovaj medij piše da se spominju veze vlasnika noćnog kluba i uprave medicinskog centra.

Ispitivanje svih okolnosti tek predstoji, a za to vreme je premeštanje tela Denisa Tota iz Skoplja u Đakovo odloženo najranije do ponedeljka.

BONUS VIDEO: Sahrana Moce Vukotića, fudbaleri Partizana i Stanojević nosili kovčeg

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram