Foto: Screenshot Twitter/ Marija Desivojević

Marija Desivojević Cvetković jedna je od tri nova potpredsednika Olimpijskog komiteta Srbije, a tim povodom se oglasila i na Tviteru.

Njoj je ukazano poverenje na konstitutivnoj sednici Izvršnoj odbora OKS koja je održana ovog petka:

PROČITAJTE JOŠ

„Velika mi je čast što sam danas izabrana za potpredsednika Olimpijskog komiteta Srbije. Nadam se da će moja ljubav prema sportu, zajedno sa mojim iskustvom u biznisu, doprineti tome da svaki naš sportista i sportistkinja ostvare svoj pun potencijal i donesu nam pregršt medalja“, napisala je Desivojevićeva.

Ova uspšena poslovna dama obavlja funkciju više potpredsednice „Delta Holding grupe“ čiji je vlasnik Miroslav Mišković, biznismen i jedan od najbogatijih ljudi naše zemlje.

Od 2008. godine radi u Delti, najpre kao direktor divizije za proizvodnju hrane, a od marta 2012. zauzima trenutnu poziciju. Zadužena je za razvoj i strategiju poslovanja, kao i sektore informacionih tehnologija i korporativnih komunikacija.

Završila je Matematički fakultet u Beogradu. Master tezu je odbranila 2009. godine na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju. Udata je i ima dva sina.

Pre ovoga je bila direktor u „Spinnaker New Technologies (ComTrade Group) Company“, a onda i generalni menadžer Verano Investa.
Trenutno je član Upravnog odbora Adiko banke i Srpske asocijacije menadžera. Član je biznis kluba „Priverdnik“ i predsednik Srpske triatlonske unije. Tečno govori engleski i ima osnovna znanja nemačkog jezika. Obožava trčanje, biciklizan i triatlone.

Izabrana je na predlog Božidara Maljkovića, predsednika OKS, uz još dvoje potpredsednika: Žarka Žečevića i Milicu Mandić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare