Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Ovog petka je održana konstitutivna sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije u novom sastavu.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u Srbiji i poštujući važeće Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje koronavirusa, a saglasno preporukama Međunarodnog olimpijskog komiteta, sednica je održana putem konferencijske video poziva.

PROČITAJTE JOŠ

Sednicom je predsedavao predsednik Božidar Maljković. Na njegov predlog izabrani su potpredsednici: Žarko Žečević, Milica Mandić i Marija Desivojević Cvetković.

Na sednici članovi Izvršnog odbora su izabrali i predsednike osam komisija Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.

Na čelu Komisije za programska pitanja biće Dragan Jović, a Komisije za finansijsko-materijalna pitanja potpredsednik OKS Žarko Zečević. Predsednik Statutarno-pravne komisije biće Dejan Simić, a Zdravstvene komisije Prof. dr Dragan Radovanović. Predsednik Komisije za međunarodnu sportsku saradnju biće Ivan Mrkić, Komisiju „Žene i sport“ vodiće Božana Ostojić, a Komisiju „Olimpijske vrednosti“ Nataša Janković. Komisiju za sportsku infrastrukturu predvodiće Veselin Jevrosimović.

Na sednici Izvršnog odbora usvojena i odluka da Odbor za hitna pitanja Olimpijskog komiteta Srbije sačinjavaju predsednik Maljković, a uz njega će u ovom telu biti Žečević i Petković.

Na prvoj konstitutivnoj sednici formiran je i Savet za razvoj olimpijskih sportova, stalno radno telo Olimpijskog komiteta Srbije, koji ima zadatak kreiranje strategije za razvoj olimpijskog sporta. Na čelu ovog saveta će biće Ivan Todorov.

Foto: STARSPORT/Peđa Milosavljević

Za članove Komisije za priznanja Olimpijskog komiteta Srbije imenovani su Milica Mandić, Mirko Nišović, Dragana Pešić-Belojević i Branko Kovačević.

Olimpijski komitet Srbije je formirao Radnu grupu za praćenje svih aspekata oboljenja Covid-19 na sportiste i članove Misije OKS za OI Tokio 2020. Ovom radnom grupom predsedavaće Prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvršni odbor usvojio je ažurirane liste kategorisanih sportista u programima „Tokio 2020“, “Pariz 2024” i „Razvojnom programu OKS“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar