Foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Srpske strelkinje Jasmina Milovanović i Zorana Arunović zauzele su 31, odnosno 32. mesto u gađanju malokalibarskim sport pištoljem na Evropskom prvenstvu u Osijeku.

PROČITAJTE JOŠ

Milovanović i Arunović su pogodile po 574 kruga. Milovanović je zbog većeg broja unutrašnjih centara osvojila 31, a Arunovićeva 32. mesto.

U ponedeljak, u prvoj polovini kvalifikacija, 30 metaka precizna paljba, Arunović je sa 296 krugova zauzela treće mesto, a Milovanović je sa sa 288 bila na 20. poziciji. Drugi deo kvalifikacija 30 metaka brza paljba, održan je ovog utorka.

„Zoranin i Jasminin rezultat je u značajnoj meri posledica manjka velikih takmičenja. Naravno i svi drugi su imali isti problem, ali nekima takve stvari padaju lakše, nekima teže. U našem slučaju to je bio jedan od bitnih faktora koji je odredio krajnji rezultat“, rekla je selektorka za pištolj Jelena Arunović, preneo je Streljački savez.

Zorana Arunović; Foto: Starsport

Srpski strelci pištoljem su na Evropskom prvenstvu u Osijeku osvojili su tri medalje, selektorka misli da mogu više, a da je takmičenje značajno da se vidi gde su u odnosu na konkurenciju.

„Kad je o rivalima reč, danas su u kvalifikacijama postignuti odlični rezultati, koji najavljuju da Evropa može da parira Aziji u ovoj disciplini. Što se nas tiče, čeka nas nastavak rudarskog posla, trenutni nivo nije ono čemu težimo. Sledeći izazov nas očekuje za manje od mesec dana, takodje u Osijeku, gde će biti održan Svetski kup“, navela je Arunović.

Srpska streljačka reprezentacija je na Evropskom prvenstvu osvojila ukupno pet medalja. Četiri srebrne osvojili su seniorski miks vazdušni pištolj (Zorana Arunović/Damir Mikec), vazdušna puška seniori ekipno (Milenko Sebić, Milutin Stefanović, Lazar Kovačević), Damir Mikec (malokalibarski pištolj slobodnog izbora, seniorska konkurencija) i Marko Ivanović (vazdušna puška, juniori).

Bronzanu medalju vazdušnim pištoljem osvojile su seniorke ekipno (Zorana Arunović, Jasmina Milovanović, Brankica Zarić).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram