Foto: EPA/KERIM OKTEN

Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante, objavio je fotografiju sa Miloradom Čavićem, proslavljenim srpskim plivačem, uz poruku "Pravi šampion".

Kapiten Srbije je pozirao sa jednim od najvećih heroja države, čovek koji nikada nije imao problem da se usprotivi sistemu.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo to majicom „Kosovo je Srbija“, bilo po tome što je ušao u otvoreni rat sa Plivačkim savezom Srbije zbog čega je izgubio 125.000 evra.

Bogdanovic se slikao sa Miloradom Čavićem
Foto: Bogdan Bogdanovic Instagram

Čavić je oduševio Srbiju na Olimpijskim igrama 2008. godine kada je bio rame uz rame sa najboljim plivačem ikada Majklom Felpsom. Srpski plivač je čak prvi dodirnuo taster, ali kako je kasnije saopšteno „nedovoljno jako“.

Srpski plivač danas ima potpuno drugačiji imidž, kratko je ošišan, ali je i dalje deluje kao da se nalazi u dobroj formi.

Milorad Čavić je tokom karijere postao svetski i evropski šampion, postao je jedan od četiri plivača koji su na 100 metara delfin stilom plivao ispod 50 sekundi i bio je svetski rekorder.

Čavić je ostao upamćen po tome što, kako je tada glasilo zvanično saopštenje, nije dovoljno jako „pritisnuo taster“ koji se nije aktivirao i tako je ostao bez zlatne medalje na Igrama u Pekingu.

Ipak, godinama kasnije je „Omega“ objavila da je Čavić trebalo da slavi u toj trci. Stotinka koja je odlučila da istorija Olimpijskih igara izgleda potpuno drugačije.

„Ajmo Milorade, plivaj junačino!“, vikao je Radoslav Simić, komentator, dok je Čavić odmicao ispred Majkla Felpsa.

Amerikanac je bio zver u bazenu, osvojio je sve što se moglo osvojiti i falilo mu je da obori rekord Marka Špica po broju zlata na Olimpijskim igrama.

Na putu mu je stajao Čavić na 100 metara delfin stilom i trka je bila zaista epska.

„Omega“ je na kraju presudila da je Felps za stotinku bio brži, raspredale su se teorije kako je izvršio veći pritisak u vodi, kako je ovo ili ono, mada oči govore isto već 15 godina – Čavić je bio prvi.

Bar za nas u Srbiji, što se ne računa svuda u svetu. Na kraju je Felps i tu uzeo zlato i ko zna, možda je i ovog puta tehnologija bila „za milimetar“ preciznija od naših očiju.

Možda je manje poznato da je Čavić i u Atini, četiri godine ranije imao peh, ovog puta zbog kupaćeg kostima.

U njega je ušla voda zbog greške u polufinalu i tu je ostao bez medalje. Šta danas radi?

Čavić se nekoliko godina zadržao u Srbiji po završetku karijere, pa je čak debitovao sa brojem 001 u dresu Ekonomca gde se oprobao u golmanskom poslu. Kasnije je bio i na spisku igrača za Ligu šampiona.

Ipak, sada se već neko vreme nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama gde je trenirao i tokom karijere, a sada je postao trener.

Otvorio je svoju akademiju gde kao osvajač zlata na svetskim i evropskim šampionatima podučava mlađe generacije svom stilu plivanja.

Čak košta oko 80 dolara (8.000 dinara) i traje oko 30 minuta, uz to je srpski plivač držio i „Zoom“ kurseve o treningu, tehnikama (110 dolara za sat vremena), 550 dolara naplaćuje za pet sati rada, dok je deset sati procenio na 1.000 američkih novčanica.

Čavić je neretko objavljivao  fotografije i na Instagramu, gde je pokazao svoj novi imidž. Iako nije savršeno fizički spreman, kao u najboljim danima, i dalje se nalazi u izvrsnoj formi, što su pokazivale sve njegove fotografije. Sada je odlučio da na profilu ostavi samo jednu, jedinu objavu.

BONUS VIDEO Bogdanović dobio nagradu za najboljeg košarkaša Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare