Milica Mandić; Foto: Printscreen/Nova.s

Milica Mandić, svetska šampionka u tekvondu, bila je gost u emisiji Probudi se koja se emituje na televiziji Nova.s.

Centralna tema sa olimpijskom šampionkom iz 2012. godine u Londonu bile su naravno Igre u Tokiju, koje su odložene za 2021. godinu zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Milica Mandić nema dilemu da je odlaganje bila jedina ispravna i moguća odluka. Takođe, Mandićeva je bila spremna da se ove godine povuče iz tekvonda, ali je prolongirala penziju zbog svega što se izdogađalo.

„Treći put sam se kvalifikovala na treće Olimpijske igre. Tijana mi dođe kao mlađa sreća. Njena medalja u Riju mi dođe kao moja. Ponosna sam na nju i trenera Galeta. Sve je stalo zbog korone, shvatim da život ide dalje. Mnogo gore stvari su se dešavale od odlaganja Olimpijskih igara. Jedva čekam sledeću godinu. Kako se situacija odvijala zbog korone mislim da je odlaganje jedino pravo rešenje, jer zamislite 15.000 sportista na jednom mestu. I publika i sportisti, nemoguće je bilo održati Olimpijske igre. Ne želim da bacim ove četiri godine, mnogo truda sam uložila, rešila sam još jednu godinu da istrajem. Sport me je naučio da ne odustajem“, rekla je Milica, koja je 11. avgusta 2012. godine osvojila prvu medalju na OI za Srbiju kao samostalnu državu.

Na pitanje da li i dan danas voli da pogleda taj snimak, kada je osvojila zlato, Mandićeva je odgovorila:

„Mnogo volim da pogledam taj snimak, uvek me motiviše, vrati na lepe i srećne dane. To je bila prekretnica u mojoj karijeri. Mnogo godina je prošlo. Put sazrevanja, kako da se ponašam posle Londona 2012. godine. Pre toga niko nije znao ko je Milica Mandić, nisu čuli za tekvondo, to se preokrenulo posle 11. avgusta 2012. godine u Londonu. Trudim se da budem uzor mlađim naraštajima i da vide kako je lepo biti u sportu“.

Milica Mandić će posle Olimpijskih igara 2021. godine okončati uspešnu karijeru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare