Mikel Hansen, Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Legenda van terena zbog problema sa stresom.

Rukometaš Olborga i danski reprezentativac Mikel Hansen odsustvovaće neodređeno vreme sa terena zbog stresa, saopštio je njegov klub.

Danac je smatran jednog od najvećih legendi ovog sporta, a nedavno je postigao i jedan gol u finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske (34:29).

PROČITAJTE JOŠ

„Hansen nas je posle konsultacija sa porodicom i lekarima obavestio da je bolestan sa simptomima stresa. Ovo je za njega izuzetno teška reakcija na stres tokom prošle godine“, navodi se u saopštenju Olborga.

Hansen se prošle godine vratio u Dansku iz Pari sen Žermena, pošto je 10 godina proveo u francuskom klubu.

„Bila je to naporna godina za Mikela. Tokom proleća bolovao je od flebitisa u kombinaciji sa plućnom embolijom. Potom se preselio sa porodicom u Dansku posle 10 uspešnih godina u inostranstvu. On je tokom jeseni bio u centru pažnje javnosti, a potom je igrao na januarskom Svetskom prvenstvu“, rekao je direktor Olborga Jan Larsen.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

On je istakao da jedva čeka da se Hansen vrati na teren.

„Mikel će dobiti stručnu podršku, kao i vreme koje mu je potrebno da se oporavi i vrati na teren. Želimo da što pre zaigra, ali je trenutno najvažnije da brine o sebi i svojoj porodici“, dodao je Larsen.

Olborg će na svom terenu dočekati Pik Segen u meču 11. kola grupe B Lige šampiona, a danski klub se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli Lige šampiona sa samo sedam bodova.

BONUS VIDEO Velika bruka rukometašica Crne Gore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar