Mik Šumaher
Mik Šumaher; Foto: Youtube Screenshot F1 Moments F1 Moments

Trku Formule 1 za Veliku nagradu Saudijske Arabije obeležili su incidenti, pa je čak dva puta morala da bude prekinuta.

PROČITAJTE JOŠ

Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela, sada nastupa za Has, a on nije uspeo da iskontroliše bolid u krivini, te je udario u zaštitni zid.

Trka je prekinuta u 14. krugu upravo zbog ove nesreće. Naime, delovi zaštitnog zida bili su oštećeni, a delovi bolida su ostali i po stazi. Šumaher je, na sreću, iz bolida izašao nepovređen.

U tom trenutku je Maks Ferštapen imao prednost, dok je Luis Hamilton otišao na promenu guma u trenutku kada je bezbedonosno vozilo bilo na stazi. Isto to je uradio i Valteri Botas.

Vozači su startovali iz mesta u 15. krugu nakon kratkog prekida trke.

Ferštapen je držao prvo mesto u odnosu na dvojicu vozača iz Mercedesa. U jednom momentu je Okon prestiao Hamiltona u borbi za drugo mesto, a trka je opet prekinuta u 16. krugu nakon sudara Serhija Peresa iz Red Bula i Šarla Leklera iz Ferarija, a došlo i do kontakta između Džordža Rasela i Nikite Mazepina iz Hasa. Holanđanin je u jednom trenutku pretekao Hamiltona, ali je dobio kaznu od pet sekundi u 43. krugu, pa je Hamilton uskoro bio na prvom mestu.

Na kraju je slavio Hamilton, a pobednik će biti odlučen na poslednjoj trci u Abu Dabiju jer sada Britanac i Ferštapen imaju isti broj bodova.

BONUS VIDEO Golovi sa utakmice Borusije i Bajerna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar