Foto: Partizan.rs

Partizan je uspeo da doše do nove pobede u Superligi Srbije nakon što je posle preokreta savladao TSC na gostovanju rezultatom 3:1 u okviru 14. kola.

PROČITAJTE JOŠ

Poveo je TSC preko Petkovića u 10. minutua, a preokret su do poluvremena doneli golovima Rikardo u 12. minutu i dvostruki strelac Nikola Terzić u 27. i 36. minut.

Od prvog minuta meča je moglo da se nasluti da nas u Bačkoj Topoli čeka spektakl. Obe ekipe su zaigrale vrlo otvoreno, a na prvi gol nismo dugo čekali.

TSC je bio u napadu po desnoj strani kada je usledio centaršut na koji je odlično reagovao štoper Rajković. Njegov udarac je Stevanović nekako uspeo da odbrani, ali je na odbitak natrčao Petković i zakucao loptu u mrežu.

Delovalo je u tom trenutku da Partizan čeka košmarno nedeljno popodne, ali su crno-beli momentalno reagovali.

Posle loše intervencije odbrane TSC-a koja nije najbolje izbacila loptu, Natho je iz prve proigrao Rikarda koji je izbegao ofsajd zamku i lako rešio situaciju jedan na jedan sa golmanom.

To je promenilo odnos snaga i dovelo do ofanzive crno-belih koja se isplatila u 27. minutu.

Tada smo videli jednu od najlepših akcija u domaćem fudbalu ove sezone. Jojić je prelepom loptom pronašao Pantića u kaznenom prostoru, a ovaj još lepše proigrao Rikarda. Napadač Partizana iz prve šalje pas za Terzića koji iz trka šutira u kontaugao i uz pomoć stative donosi potpuni preokret.

Foto: Partizan.rs

Prelepu akciju smo videli i u 36. minutu kada je Partizan uvećao prednost. Rikardo je propustio loptu posle nekoliko dodavanja i prevario odbranu TSC-a, a Natho šutirao u stopostotnoj šansi. Filipović je uspeo da odbrani udarac, ali se Terzić sjajno snašao i iz odbitka postigao svoj drugi gol.

Do kraja prvog poluvremena smo videli još jednu veliku priliku za TSC, ali je Banjac posle lepog prodora pogodio stativu.

U nastavku nismo videli toliko uzbuđenja. PArtizan je odlučio da se povuče i čeka priliku za kontru, dok je TSC iz nemoći da stvori ozbiljnu priliku u nekoliko navrata opasno pokušavao sa distance.

Kako je meč odmicao, padao je i pritisak domaće ekipe, a Partizan j e u samoj završnici imao dve odlične prilike da pobedi i ubedljivije.

Prvo je udarac Meniga posle kontranapda odbranio Filipovič, da bi Šćekič pokušao glavom sa peterca, ali je bio zamalo neprecizan.

Partizan je prvi sa 39. bodova, osam više od Crvene zvezde koja u ovom trenutku ima i dva meča manje.

TSC – Partizan 1:3 (1:3)

Strelci: Petković u 10. minutu za TSC, Rikardo u 12, Terzić u 27 i 36 za Partizan

Stadion: TSC Arena.  Sudija: Srđan Jovanović

TSC: Filipović – Stojković, Tomanović, Stanojlović (od 67. Ratkov), Zec, Banjac (od 81. Milićević), Krsmanović (od 81. Petrović), Antonić, Stanojev, Rajković, Petković

Partizan: Stevanović– Miljković, Vujačić, Miletić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić (od 65. Jović), Natho (od 50. Šećekić), Pantić (od 50. Menig)– Rikardo (od 72. Lutovac).

 

Superliga, 14. kolo

TSC – Partizan 1:3 (1:3)

(Petković 10 – Rikardo- 12′, Terzić 27, 36)

17.00: Vojvodina – Radnički Kragujevac

18.45: Crvena zvezda – Radnički Niš

Subota

Mladost – Kolubara 3:1 (1:1)

(Bojović 24, 85, Jovanović 90+4 – Bakić 16)

Spartak – Metalac 2:0 (1:0)

(Nikolić 31, 64)

Petak

Radnik – Voždovac 1:3 (1:1)

(Milovanović 8 – Simonović 24ag, Vujnović 55, Stanisavljević 61)

Čukarički – Proleter 6:1 (2:1)

(Tošić 4, Rakonjac 31, 59, Kajević 51pen, Šapić 62, Baić 75 – Evandro 33)

Četvrtak

Napredak – Novi Pazar 1:1 (0:0)

(Lončar 70 – Kunić 80)

Foto: Screenshoot

Sva dešavanja ste mogli da pratite uživo na blogu Nova.rs

90+4′ Kraj! Partizan nastavlja pohod na titulu

Uspeli su crno-beli da se izvuku iz neugodne pozicije i preokretom dođu do nova tri boda.

89′ Kakva prilika za Meniga

Odličan kontanapad Partizana. Sjajno je reagovao Menig primio loptu i lepo šutirao, ali je Filipović odlično reagovao.

87′ Solidan pokušaj crno-belih

Izveo je Jojić slobodan udarac iskosa sa leve strane posle kojeg se stvorila gužva. Mogao je Partizna i do gola, ali se odbrana nekako iskobeljala.

82′ Drastično pao tempo utakmice

TSC polako ostaje bez goriva, Partizna smao želi da sačuva prednost.

77′ Mogao je Partizan sve da reši

Lutovac je sjajno proša, nanizao nekoliko igrača, ali je previše čekao da vrati loptu u kazneni. Uspeo je d aje gurne pored istrčalog oglmana, ali je pre igrača Partizana intervenisala odbrana TSC-a.

72′ Kraj i za Rikarda

Dobio je najbolji igrač Partizana jedna udarac, pa je Stanojević odlučio da ga zameni i u igru uvede Lutovca.

64′ Aplauzi za Terzića

Nikola Terzić posle sjajne predstave je napustio teren, umesto njega je u igri Jović.

62′ Bomba TSC-a, Stevanović brani

Kakav udarac Stojkovića. Voolej na prvu sa oko 20 metara od gola koji je još boljom intervencijom zaustavio Stevanović.

55′ Stanojlović je mogao da se proslavi

Dobar napad TSC-a, Stanojlović je imao dobru situaciju na ivici kaznenog prostora i posle jedne finte imao čistu poziciju za udarac. Ipak, nije idelano šutnuo pa je Stevanović sprečio da TSC smanji rezultat

50′ Dvostruka izmena u Partizanu

Natho je prvi fudbaler koji napušta teren, a zamenio ga je Aleksandar Šćekić. Na terenu je i Kvinsi Menig, umesto Danila Pantića.

46′ Žestoka ofanziva TSC-a

Odmah je domaći tim krenuo da napada i došao je do solidne prilke. Posle karambola u kaznenom prostoru je udledio udarac, ali zamalo neprecizan.

Foto: Partizan.rs

45′ Kraj sjajnog prvog dela

Završeno je poluvreme u kojem smo videli četiri gola, nekoliko šansi i veliki preokret.

41 Ludnica u Bačkoj, TSC pogodio stativu

Kakva prilika za domaće. Sjajno se Banjac snašao u kaznenom prostoru i posle dva driblinga prelepo šutirao po zemlji, ali je lopta pored nemoćnog Stevanovića završila na stativi. Mogli smo da dobijemo pravu dramu.

36′ Goooool. Ponovo Terzić, ponovo sjajna akcija

Kako pleše Partizan na TSC areni. Nekoliko sjajnih dodavanja i propuštena lopta Roikarda su izbacili Natha u sjajnu šansu. Izraelac je odlično putirao, Filipović nekako odbranio, ali je na odbitak prvi natrčao Terzić i glavom uspeo da je ugura u mrežu. Kakav preokret crno-belih.

Natho, Foto: Partizan.rs

29′ Žuti karton za Rikarda

Oštar start laktom Rikarda na Antoniću u borbi za loptu zbog kojeg je posle gledanja snimka dobio i žuti karton.

27′ Goool! Preokret Partizana posle sjajne akcije

Kakav napad Partizana. Terzić, pa Jojić koji sjajno pronalazi Rikarda a ovaj prelepo iz prve do Terzića koji preciznim udarcem po zemlji donosi preokret ekipi Aleksandra Stanojevića. Jedna od najlepših akcija u sezoni.

20′ Odlična šansa za TSC

Ponovo su mogli domaći da povedu. Bila je to dobra akcija i pokušaj sa nekih 7-8 metara, ali je Stevanović uspeo da odbrani i pošalje loptu u korner.

12′ Rikardo nastavio seriju, Partizan se vratio u meč – 1:1

Uspeo je Partizan ekspresno da se vrati. Posle loše intervencije odbrane TSC-a, Natho je odmah proigrao Rikarda koji je izbefao ofsajd zamku i rutinski doneo izjednačenje Partizanu. To je bio njegov 15 gol u prvenstvu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

10′ Gooool, Petković doneo prednost TSC-u – 1:0

Sjajno je Rajković šutirao posle centaršuta sa desne strane, a njegov udarac Stevanović akrobatski odbranio. Ipak, na loptu je natrčao Petković, koji je iskoristio nepažnju odbrane Partizana i zakucao je u mrežiu.

8′ Kakva šansa za Vujačića

Izveo je Jojić slobodan udarac iskosa sa desne strane i ubacio loptu u srce šesnaesterca. Vujačić je ostao sam i lepo glabom putirao, ali je lopta proletela tik pored stative do ke j golman Filipović samo nemo posmatrao.

6′ Sjajni driblinzi Natha

Odličan napad Partizana. Natho je sa nekoliko driblinga nanizao odbranu TSC-a, pokupa je da uposli Rikarda na penalu, ali je pas bio neprecizan. Ipak, lopta je stigla do Terzića koji se spetljao, pa je propala dobra šansa.

3′ Opasan pokušaj TSC-a

Pukao je presing Partizana i domaći su odmah stigli do kaznenog prostora gde su iznudili slobodan udarac. Usledio je solidan pokušaj, ali zamalo pored gola.

1′ Počelo je, žestok presing Partizana od starta

Odmah su krenuli crno-beli sa pritiskom na zadnju liniju odbrane TSC-a.

Stanojević promenio više od pola tima

Čak sedam promena je napravio trener Partizana u odnosu na Gent. U odbrani je ostao samo Vujačić, promene i na golu i u veznom redu. Umesto Popovića brani Stevanović, Miletić je zamenio Saničanina, a gledaćemo i novi bekosvski par Miljković-Urošević U veznom redu su Jojić, Pantić i Terzić zauzeli mesta Šćekića, Markkovića i Meniga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar