Foto: EPA PHOTO ANSA / FABBIANI-BENVENUTI /TO

Priča od vožnje kartinga i toga kako je jedna svađa sa londonskim taksistom vodila do stvaranja legende, biće ispričana u novom dokumentarcu o Mihaelu Šumaheru.

PROČITAJTE JOŠ:

Pripremaju ga Formula 1 i Netfliks u saradnji i očekuje se da priča pod jednostavnim nazivom „Šumaher“.

Priča prati život sedmostrukog F1 šampiona od kartinga u Kerpenu do rekordne sedme titule u Formuli, 2004. godine.

Film koji izlazi sredinom septembra obuhvata i priče i zapažanja Šumijeve porodice, ali i kolega i ljudi iz sveta automobilizma poput Žana Tota, Luke di Montezemola, Ralfa Šumahera, Korine Šumaher, Dejvida Kultarda, Bernija Eklstona, Mike Hakinena, Sebastijana Fetela.

Govori se o tome kako je Šumaher godinama oblikovao pojam vozača i redefinisao granice mogućeg u „najbržem cirkusu na svetu“, tražeći savršenstvo na stazi.

Uz to se govori i o načinu na koji je razdvajao privatni život od poslovnog, ali i kako je sve počelo 25. avgusta 1991. godine, kada je Šumi debitovao u Belgiji.

Bertran Gašo, francuski vozač je završio u zatvoru zbog svađe sa taksistom u Londonu, a Šumaher je dobio priliku da vozi za Džordan.

Ostalo je istorija. Osvojio je sedam titula, a statistički ga je nadmašio jedino Luis Hamilton, koji je sa Šumaherom izjednačen po broju naslova prvaka Formule 1.

Podsećamo, Šumaher se penzionisao u Formuli 1 2012. godine, a sledeće je na skijanju doživeo nesreću i povredio je glavu. Od tada je njegovo zdravstveno stanje obavijeno velom tajne, porodica tek povremeno objavljuje informacije o njegovom zdravlju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar