Konor Mekgregor; Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Irski MMA borac Konor Mekgregor rekao je da se moli za oporavak teško bolesnog oca svog velikog rivala i UFC šampiona Habiba Nurmagomedova.

Abdulmanap Nurmagomedov, koji je i trener UFC šampiona, nalazi se u kritičnom stanju, nakon što je stavljen u veštačku komu posle komplikacija izazvanim upalom pluća.

PROČITAJTE JOŠ

„Molim se za oporavak Abdulmanapa Nurmagomedova. Čoveka koji je zaslužan za više svetskih šampiona u više borilačkih disciplina, nego što znamo. Pravi borilački genije. Vrlo sam tužan otkako sam čuo tu vest. Molim se za porodicu Nurmagomedov“, naveo je Mekregor, preneli su britanski mediji.

Mekgregor i Nurmagomedov su veliki rivali. Rus je pobedio Irca u oktobru 2018. godine i osvojio titulu šampiona u lakoj verziji UFC.

Posle tog meča došlo je do incidenta kada su se potukli članovi ekipe dva borca. Od tada se često govorilo o revanšu, ali borba nije dogovorena.

Vojni veteran Abdulmanap se lečio u Dagestanu, ali je po pogoršanju zdravstvenog stanja prebačen u vojnu bolnicu u Moskvu.

On nije samo trener nasledniku Habibu, već je tokom karijere trenirao i druge svetske šampione u različitim borilačkim disciplinama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare