Foto: twitter.com

Flojd Mejveder verovatno ni ne zna koliko novca ima i na šta više da ga potroši, ali mu to nije predstavljalo problem da bude igračka jednog jutjubera za još koje milionče u kasi.

PROČITAJTE JOŠ

Velikan boksa ima učinak od 50 mečeva i 50 pobeda, 27 puta je patosirao protivnika, ali nije mogao jutjubera sa kojim je režirao cirkus vredan ozbiljne sume novca.

Mejveder je od 1996. do 2017. godine naređao 50 pobeda, u završnici karijere je bio bolji i od Manija Pakjaa i Konora Mekgregora, ali internet zvezdu nije mogao da patosira, iako je na pod poslao ozbiljne borce tokom višedecenijske karijere.

Pripisao je to godinama, ali oči nisu varale gledaoce – doduše, mnogi su sami krivi jer su očekivali više od jedne bizarne kapitalističke egzibicije.

Mejveder je osvojio jedanaest svetskih titula i prvenstvo u četiri različite težinske kategorije, imao je teško detinjstvo i put do vrha kako bi došao do novca, ali kada je došao do momenta da ga troši nemilice, rešio je da na dan postane rijaliti igrač i poigra se sa ozbiljnom karijernom zaostavštinom.

Čak su najduhovitiji tviteraši poredili udarce Logana Pola sa čuvenom mimikom žapca Kermita, verovatno će i Logan i Mejveder suze zbog nezadovoljstva gledalaca brisati dolarima, ali kada je Mejveder u pitanju, dilema je da li mu je zaista ovako nešto baš bilo potrebno.

Na kraju nije bilo pobednika, bilo je momenata u kojima se čak i Logan Pol smejao svojim i Flojdovim „udarcima“.

Bila je to igra u kojoj se Pol spremio za 24 minuta u kojima jeste bilo ozbiljnih udaraca, ali i igra u kojoj je bilo dogovoreno da posle osam egzibicionih rundi nema poraženog, ako neko nije „poljubio“ pod.

Da je postojalo bodovanje sudija, ne bi postojala dilema – ovako, Logan je dobio priliku da bude prvi „bokser“ kog Flojd nije savladao, a najgore su prošli naivni gledaoci koji su platili za ovo.

Prava sportska publika nije im ni bila cilj, ali brojne reakcije poznatih ljudi iz sveta borilačkih sportova svedoče da je ovo na mnogo nivao delovalo pogrešno, osim na finansijskom za aktere.

Daniel Kormije je „skinuo kapu Loganu Polu, jer nije lako izdržati osam rundi protiv najvećeg boksera svih vremena, to nije izgledalo dobro za Flojda.“

Frensis Nganu nije mogao da poveruje da je momak sa 0-1 u profi boksu dobio 20 miliona dolara za borbu.

Flojd će kritike prihvatiti uz 100 miliona dolara, Pol je dobio 20 miliona, zajedno će se smejati svima koji su platili da ovo gledaju – borilački sport su zvanično pretvorili u rijaliti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar