Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Olimpijska šampionka u tekvondou Matea Jelić i dvostruki olimpijski viceprvak u jedrenju Tonči Stipanović proglašeni su u Zagrebu za najbolje sportiste Hrvatske u ovoj godini.

Jelić je pored zlata u Tokiju osvojila i zlato na Evropskom prvenstvu u Sofiji (kategorija do 67 kilograma), dok je Stipanović osvojio i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Barseloni.

Njih dvoje su i prošle godine bili proglašeni za najbolje sportiste u izboru Olimpijskog komiteta Hrvatske (HOO), prenela je Hina.

Inače, Matea Jelić je nekoliko puta istakla da joj mnogo znači akcija „Oluja“ u kojoj je 250.000 Srba proterano iz Krajine. Poželela je da joj se proslava medalje u rodnom Kninu spoji sa proslavom ove akcije. To možda i ne bi bilo čudno da i nije oduševljeno podelila fotografiju sa Novakom Đokovićem iz kantine u Olimpijskom selu, a jedan period karijere provela je čak i kod naše Milice Mandić.

PROČITAJTE JOŠ

Za najbolju mušku ekipu godine proglašena je teniska reprezentacija (Marin Čilić, Borna Gojo, Nikola Mektić, Mate Pavić, Nino Serdarušić i selektor Vedran Martić), koja je došla do finala Dejvis kupa.

Najbolja ženska ekipa je karate reprezentacija (Ana Lenard, Lea Vukoja, Lucija Lesjak, Mia Greta Zorko), koja je na Evropskom prvenstvu u Poreču osvojila bronzanu medalju.

U izboru za najbolji par, štafetu ili posadu, pobedu su odnela braća Martin i Valent Sinković, olimpijski pobednici i evropski prvaci u dvojcu bez kormilara.

Pavić i Mektić, najbolji dubl igrači sveta, dobili su nagradu za „najveće sportske promotere u svetu“.

Nagradu za najboljeg trenera podelila su trojica stručnjaka: Toni Tomas (tekvondo), Nikola Bralić (veslanje) i Vedran Martić (tenis).

BONUS VIDEO Đoković pobedio, Čilić nezadovoljan suđenjem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar