Foto: Privatna arhiva

Srpska rvačica Maša Perović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu do 20 godina u kategoriji do 65 kilograma koje se održava u Španiji.

Ona je u repesažu bila bolja od Azerbejdžanke Fatme Isajeve 18:10, u borbi za bronzano odličje savladala je Jelizavetu Vinohrad iz Ukrajine 6:2, a izgubila je od Mađarice Eniko Elekeš, koja je osvojila titulu prvakinje Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je treća medalja naših rvačica ove godine na šampionatima Evrope za mlađe kategorije. Prethodno su do odličje stigle Fani Nađ u konkurenciji mlađih seniorki (U23) i Evelin Ujhelji u juniorskoj konkurenciji (U17).

„Ovakav niz osvajanja medalja nismo imali čak ni u grčko-rimskom stilu gde tradicionalno imamo najbolje rezultate i velike šampione. Mnogo odricanja, veliki trud i sjajna podrška svih u Rvačkom savezu Srbije uvek daju rezultate i to smo još jednom potvrdili“, rekao je Dalibor Perović trener srpskih rvačica.

Smatra da je ovo veliki uspeh zbog kog je ponosan i na sve devojke koje su bile blizu medalja, ali ih nisu osvajale.

„Srbija ne treba da brine za budućnost rvanja, jer zaista imamo odličnu generaciju koja je tek počela sa osvajanjem medalja“, dodao je Perović.

Mašina medalja je 55. na velikim takmičenjima za srpsko rvanje u mlađim kategorijama, a do sada je osvojeno 12 zlata, 15 srebra i 28 bronzi, od kojih je ovo sedma medalja u rvanju za žene.

BONUS VIDEO Ali Arsalan i Mladen Kecman: Srbija je postala svetska sila u rvanju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar