Foto: EPA-EFE/SANNA

Vozač Red Bula Maks Ferstapen startovaće sa prve pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Emilije Romanje, pošto je u sprint trci osvojio prvo mesto.

U sprint trci u Imoli vozio se 21 krug, prvih osam vozača osvojili su bodove, počevši od osam bodova koliko je dobio pobednik Ferstapen.

PROČITAJTE JOŠ:

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler, treći je bio vozač Red Bula Serhio Perez, a četvrti Karlos Sainc iz Ferarija.

Peto i šesto mesto osvojili su Lando Noris i Danijel Rikardo iz Meklarena, Valteri Botas iz Alfa Romea bio je sedmi, a Kevin Magnusen iz Hasa osmi.

Deveti je bio Fernando Alonso iz Alpina, a 10. mesto zauzeo je Mik Šumaher iz Hasa.

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa zauzeo je 14. mesto, a njegov timski kolega Džordž Rasel 11.

Lekler je odmah na startu obišao Ferstapena i preuzeo prvo mesto. Dobro su vozili Perez i Sainc i sa sedme, odnosno 10. pozicije popravljali su plasmane, dok je Hamilton na startu pao na 15. mesto.

Foto: EPA-EFE/SANNA

Vozač Alfa Romea Džou Guanju izleteo je sa staze posle kontakta sa Pjerom Gaslijem iz Alfa Taurija i oštetio bolid zbog čega je bezbednosno vozilo izašlo na stazu.

Kada je trka nastavljena, Sainc je nadoknadio još dve pozicije. Vozač Šumaher je u 16. krugu obišao Fetela za 10. mesto, Botas je pretekao Alonsa za osmo, a Magnusen je bio bolji od Rasela.

Hamilton je do kraja uspeo da nadoknadi samo jednu poziciju i trku je završio kao 14.

Ferstapen se u završnici primakao Lekleru i uspeo je da ga pretekne u 20. krugu. On je do kraja zadržao vođstvo, pa će trku u Italiji početi sa prvog mesta.

Trka za Veliku nagradu Emilija Romanje vozi se u nedelju od 15 časova.

Trke Formule 1 možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

BONUS VIDEO: Ferstapen odustao, zapalio mu se bolid

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar