Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Britanski automobilista Luis Hamilton oglasio se prvi put nakon što je zvanično objavljeno daće pojačati tim Ferarija.

Posle 13 godina će 2025. otići u Ferari iz Mercedesa i mnogi su ovaj prelazak ocenili ili kao šokantan, ili kao najveći u ovom veku. Ili kao oba.

PROČITAJTE JOŠ:

Hamilton je o svemu tome dao svoj sud i probao je da sumira sve što je postigao sa Mercedesom sa kojim je osvojio šest titula u Formuli 1.

„Ovo je bilo ludih nekoliko dana ispunjenih čitavim spektrom emocija. Ali, kao što znate, posle neverovatnih 11 godina u Mercedesovom timu vreme je da počnem novo poglavlje u životu i da se od 2025. pridužim Skuderija Ferariju. Osećam se srećno pošto sam sa Mercedesom uradio stvari o kojima sam samo mogao da maštam kao klinac, a da sada imam šansu da ispunim još jedan dečački san. Vožnju u Ferarijevom crvenom“, napisao je Hamilton.

Mercedes je, kaže 39-godišnjak, bio veliki deo njegovog života čak 26 godina jer je i dok je bio u Meklarenu, išao pogonjen motorima iz nemačkog giganta.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Lewis Hamilton (@lewishamilton)

„On je veliki deo mog života otkako sam imao 13 godina, pa je ova odluka bila jedna od najtežih koje sam ikada morao da donesem. Neverovatno sam ponosan na ono što smo zajedno postigli, zahvalan na radu i posvećenosti svih sa kojima sam radio tokom godina i naravno Totu Volfu na njegovom prijateljstvu, usmeravanju i liderstvu. Zajedno smo osvajali titule, obarali rekorde i postali najuspešniji partnerski tim u istoriji Formule 1. Naravno, ne mogu da zaboravim ni Nikija, koji je bio velika podrška i još uvek mi fali svakog dan“, dodao je Hamilton.

Zahvalio se i svima ostalima u Mercedesu, naveo da je vreme da počne sa novim izazovom i kazao da je vreme za „skok u nepoznato“ sa Ferarijem, baš kao što je to bio i sa dosadašnjim timom.

Foto: Nova.rs

„Znam da neki ljudi ne razumeju ovo u ovom trenutku, ali je ovo bio pravi potez kad sam dolazio u Mercedes i imam osećaj da je pravi potez i sada. Uzbuđen sam zbog nove prilike i onoga što možemo da uradimo zajedno. Za sada još uvek ne mislim o 2025. jer je moj fokus na dolazećoj sezoni sa Mercedesom i imam više motiva nego ikada, u boljoj sam fizičkoj formi i fokusiraniji sam da pomognem timu da pobedi još jednom. Zato sam sto posto posvećen poslu koji moram da završim i rešen da na najbolji način završim partnerstvo sa ovim timom“, rekao je Hamilton.

Poslednjih godina je u „najbržem cirkusu na svetu“, dominantan bio Maks Ferstapen, koji je osvojio tri titule zaredom sa Red Bulom.

BONUS VIDEO: Alonso pretiče Hamiltona na restartu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar