Foto: EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Italije sa 0:3, po setovima 15:25, 19:25, 21:25, u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Obe reprezentacije su do ovog kola imale po dve pobede, ali Italija će se sa Nemačkom boriti za prvo mesto u grupi, dok će Srbija prolaz u nokaut tražiti verovatno sa trećeg mesta, iako tek treba da igra sa Nemcima.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji u timu Srbije bili su Petar Krsmanović i Aleksandar Atanasijević sa po devet poena, dok su kod Italijana dominirali Alesandro Mihieleto sa 12, Danijele Lavia sa 13, Juri Romano sa 11 i Roberto Ruso sa 10 poena.

U dvorani u Peruđi, Italija je očekivano imala mnogo veću podršku, što se osetilo i na terenu.

Brzi napadi „azura“ pravili su problem srpskoj odbrani tokom čitavog meča, a naš blok nikako nije funkcionisao. Italijani su usled boljeg prijema pronalazili i znatno bolja oi čistija rešenja u napadu, a na mreži su u nekoliko navrata bili lucidniji i lako rešili meč u svoju korist.

Veliki problem za „orlove“ bio je prijem servisa, pogotovo kada je loptu u rukama ima Mihieleto, što je otvaralo mnogo prostora za kontre domaćina, koje su često bile neumoljive, o čemu govori i rezultat, a mala drama viđena je tek u trećem setu.

PROČITAJTE JOŠ:

Na startu utakmice Italija je grešila, ali je i Srbija propustila dve prilike da se odlepi na dva poena razlike- 5:5. Napravili su domaćini seriju za 8:10, a onda su dodatno uvećali prednosti i stigli do 12:16. Tu se igra Srbije potpuno raspala, italijanski blok i Mihieleto na servisu su doneli našem rivalu 10 vezanih set lopti, a već je druga pretvorena u poen.

Srbija je veoma loše otvorila i drugi set, Italijani su najpre imali 3:6, pa 5:10, a naš blok kao da nije postojao, pa je ubrzo na semaforu pisalo 10:16. Uspeli su „orlovi“ malo da se oporave, vežu nekoliko dobrih poena, Kujundžić nas je primakao na tri poena zaostatka, ali se Italija nije dala, te je održala prednost i lagano zatvorila set.

Dobro je Srbija otvorila treći set, imala je 2:0, a nakon servis greške rivala povela je sa 4:3. Ipak, Perić se odužio protivniku na isti način, a Mihieleto je ubrzo rešio napad za 5:5. Uz dobar blok vezali smo dva poena za vođstvo, ali su Italijani odmah imali spreman odgovor za 7:7.

PROČITAJTE JOŠ:

Đaneli je majstorski „kuvao“, a Perić nam je doneo dva vezana poena za novo vođstvo – 11:9. Italija se nakon tajm-auta potpuno oporavila i stigla do 12:12. Mihieleto je opet servisom pomerio naš prijem, pa su „azuri“ poveli po prvi put u trećem setu. Nakon blok-auta ta prednost je i povećana, pa je Kolaković morao da traži minut odmora – 13:15.

Italija je nakon naše greške pobegla na 15:17, a Galasi je promašio u kontri, kao i Romano u napadu nakon dobrog prijema. Italija je stekla ponovo dva poena prednosti, čelendž joj je takođe bio uspešan, a onda je prevaren i naš trojni blok na mreži za 18:21.

PROČITAJTE JOŠ:

Tu je već bilo jasno da izlaza za Srbiju nema, a Italija je rutinski privela meč kraju za treću pobedu u grupi.

Srbija će svoju sudbinu odlučivati u mečevima sa Nemačkom i Estonijom, dok će Italija igrati još protiv Švajcarske i Nemačke.


Srbija – Italija 0:3 (15:25, 19:25, 21:25)

Arena: Pala Barton, Peruđa, Italija. Sudije: Žolt Mezofi, Ozan Čagi Sarikaja.

Srbija: Atanasijević, Batak, Ivović, Kapur, Kovačević, Krsmanović, Krsteski, Kujundžić, Luburić, Mašulović, Nedeljković, Perić, Podraščanin, Todorović. Trener: Igor Kolaković. 

Italija: Balaso, Botolo, Bovolenta, Galasi, Đaneli, Lavia, Mihieleto, Moska, Rinaldi, Romano, Ruso, Sanđineti, Sbertoli, Skanferla. Trener: Ferdinando de Đorđi. 

Standings provided by Sofascore

SRBIJA - ITALIJA 15:25, 19:25, 21:25

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar