Foto: FIVB

Olimpijske šampionke preveliki zalogaj za Srbiju.

Odbojkašice Srbije doživele su poraz u Ligi nacija od ekipe SAD-a na njihovom terenu u Kalgariju rezultatom 3:0, po setovima 25:17, 33:31, 25:16.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je bio ukupno četvrti poraz Srpkinja u Ligi nacija, a šesti u nizu od Amerikanki u seriji koja traje četiri godine.

Srbija je prvi i treći set izgubila prilično ubedljivo, dok je u drugom posle drame i i velike borbe propustila šest set lopti da dođe do izjednačenja.

U selekciji SAD, Katrin Plamer je osvojila 18 poena, Džordan Tompson je dodala 15, a Sara Vilhajt Parsons 12. Bianka Buša je bila najbolji poenter u reprezentaciji Srbije sa 14 poena, sledila je Ana Bjelica sa 13 i Bojana Milenković sa osam.

Srbija će u noći između petka i subote, ponovo od 4 časa po našem vremenu igrati pretposlednji meč u grupnoj fazi takmičenja, protiv domaćina Kanade. Eventualna pobeda bi Srbiju i matematički odvela na finalni turnir, a poraz bi iskomplikovao situaciju u borbi za prvih osam pozicija.

Srbija je posle nepotpunog desetog kola na sedmom mestu, sa dve pobede više od devetoplasirane Kanade.

Ligu nacija možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO TOP 10 specifičnosti Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar