Berni Eklston, Vladimir Putin
Berni Eklston, Vladimir Putin; Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Britanski biznismen je poručio da ne podržava sukobe u Ukrajini.

Bivši vlasnik Formule 1 Berni Eklston izjavio je u emisiji „Dobro jutro Britanijo“ na ITV da bi primio metak za predsednika Rusije Vladimira Putina.

PROČITAJTE JOŠ

Eklston i Putin su se upoznali 2014. godine kada je prvi put održana trka Formule 1 u Rusiji.

„I dalje bih primio metak za njega. Mislim, draže bi mi bilo da ostanem nepovređen, ali bih za njega primio metak. On je prvoklasna osoba i radi stvari za koju veruje da su ispravne za Rusiju. Nažalost, kao poslovni ljudi svi pravimo greške povremeno, i ja sam ih pravio. Ali kada ih napraviš, moraš da se potrudiš da to popraviš. Mislim da on stvari radi pravilno“, izjavio je Eklston.

Dotakao se i rata u Ukrajini.

„Ne pokušavam to da opravdam, to nije bilo namerno. Pogledajte koliko je puta Amerika ušla u države koje sa Amerikom nisu imale veze. Zapravo, ratovi su američki posao jer je za njih dobro da prodaju oružje“, rekao je Eklston.

Prokomentarisao je i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

„Sa druge strane u Ukrajini, znam da je Zelenski bio komičar i izgleda da hoće da nastavi da se bavi tom profesijom. Da je razmislio i dovoljno se potrudio da razgovara sa gospodinom Putinom, koji je emotivna osoba, on bi ga saslušao i verovatno uradio nešto povodom toga“, istakao je britanski biznismen.

Oglasila se i Formula 1 zbog izjava Eklstona.

PROČITAJTE JOŠ

„Komentari Bernija Eklstona su njegovo lično mišljenje i u potpunoj suprotnosti su modernim vrednostima sporta“, stoji u saopštenju.

To nije prvi put da su iz Formule 1 morali da izdaju saopštenje da bi naglasili da nisu saglasni sa Eklstonovim izjavama.

Pre samo dve godine Britanac je izazvao lavinu reakcija kada se potegla tema borbe Luisa Hamiltona protiv rasizma. Tada je rekao da su „crnci veći rasisti od belaca“, a nekoliko godina ranije je čak izjavio da „Hitler nije bio diktator i da je obavljao posao“.

BONUS VIDEO Formula 1 u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram