Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Vozač Ferarija srećan nakon važne pobede.

Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da je trka u Australiji bila prva u kojoj je kontrolisao prednost od početka do kraja, kao i da je bolid bio u odličnom stanju.

PROČITAJTE JOŠ...

„To je prva pobeda u kojoj smo kontrolisali prednost. Iskreno, bolid je bio sjajan. Naravno, dobro sam radio celog vikenda, ali to ne bi bilo moguće bez dobrog bolida“, rekao je Lekler, preneo je BBC.

Lekler je na trci u Australiji ostvario drugu ovosezonsku pobedu u šampionatu Formule 1.

Drugo mesto pripalo je vozaču Red Bula Serhiju Perezu, dok je treći kroz cilj prošao vozač Mercedesa Džordž Rasel.

Perez je rekao da je na početku bilo dosta teško, nakon što je izgubio treću poziciju od vozača Mercedesa Luisa Hamiltona, ali da je nakon prelaska na tvrde gume imao bolji tempo.

„Degradacija je bila velika na srednje tvrdim gumama, a onda je bilo bolje kada smo prešli na tvrde. Ipak nismo imali sreće sa sigurnosnim vozilima.

Njegov timski kolega i aktuelni svetski šampion Maks Ferstapen odustao je u 39. krugu zbog kvara na bolidu.

„Ovo je dobar rezultat, ali nažalost ostali smo bez Maksa, bilo bi sjajno da imamo dupli podijum. Ali gledamo napred, nismo imali sreće u prve tri trke“, dodao je Perez.

Rasel, koji je došao do svog drugog podijuma u karijeri, rekao je da je ostao fokusiran na trku i da je iskoristio greške rivala.

„Dva puta smo imali sreće, ali to prihvatamo i okrećemo se poslu, kako bi pokušali da budemo konkurentniji. Biti na podijumu je nešto posebno“, zaključio je Rasel.

U generalnom plasmanu vodi Lekler sa 71 bodom, Rasel je drugi sa 37, dok je treći Leklerov timski kolega Karlos Sainc sa 33 boda.

Naredna trka biće vožena 24. aprila, za Veliku nagradu Emilije Romanje.

BONUS VIDEO Ferstapen odustao, zapalio mu se bolid

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar