Maks Ferstapen, Luis Hamilton
Maks Ferstapen, Luis Hamilton; Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je ekipa ostvarila odličan rezultat u trci u Australiji.

Hamilton ističe da je ekipa imala i teških momenata tokom trkačkog vikenda.

PROČITAJTE JOŠ:

„Iskreno ovo je veliki rezultat za nas kao tim. Ovog vikenda smo imali teške momente sa bolidom i uspeli smo prvo da osvojimo peto i šesto mesto u kvalifikacijama, a onda i da napredujemo“, rekao je sedmostruki svetski šampion.

Pobedu u trećoj ovosezonskoj trci Formule 1 zabeležio je vozač Ferarija Šarl Lekler, drugi je bio vozač Red Bula Serhio Perez, dok su Džordž Rasel i Hamilton iz Mercedesa zauzeli treće i četvrto mesto.

Hamilton je pohvalio svog timskog kolegu, a dodao je da nije mogao da se bori za pobednički podijum zbog problema sa motorom.

„Sigurno nismo očekivali da ćemo biti treći i četvrti. Džordž je uradio odličan posao, mogao sam da vidim deo borbe između njega i Pereza, i voleo bih da sam bio u trci, ali ipak uzećemo bodove i nastaviti da ‘guramo’. Nisam mogao da se borim za treće mesto pošto se motor pregrevao, ali timski smo osvojili dosta bodova i to je sjajno“, zaključio je Hamilton.

U generalnom plasmanu vodi Lekler sa 71 bodom, Rasel je drugi sa 37, treći je Karlos Sainc iz Ferarija sa 33 boda, četvrti je Perez sa tri boda manje, a Hamilton je peti sa 28 bodova.

Naredna trka vozi se 24. aprila za Veliku nagradu Emilije Romanje.

BONUS VIDEO: Ferstapen odustao, zapalio mu se bolid

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar