Došao je kraj trofejne karijere...

Nemački vozač u Formuli 1, Sebastijan Fetel, objavio je da će završiti profesionalnu karijeru na kraju sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Fetel je na svom Instagram profilu objavio snimak u kom je rekao da će se povući nakon 15 godina.

Nemac je tokom karijere četiri puta bio prvak (2010, 2011, 2012, 2013), a vozio je za BMV, Toro Roso, Red Bul, Ferari i Aston Martin.

Dva puta je bio vicešampion, zabeležio je 53 pobede u karijeri, 122 puta je bio na podijumu, a jedini vozači sa više trijumfa od Fetela su Luis Hamilton sa 103 pobede i Mihael Šumaher sa 91 trijumfom.

„Imao sam privilegiju da radim sa mnogim fantastičnim ljudima u Formuli 1 tokom proteklih 15 godina – previše ih je za pomenuti i zahvaliti. U pretekle dve godine bio sam vozač Aston Martin tima i, iako naši rezultati nisu bili tako dobri kao što smo se nadali, veoma mi je jasno da se sastavlja sve što je timu potrebno da se trka na najvišem nivou u godinama koje dolaze.

Nadam se da će posao koji sam radio prošle godine i koji nastavljam da radim ove godine biti od pomoći u razvoju tima koji će pobeđivati u budućnosti, a ja ću raditi koliko god mogu od sada do kraja godine, sa tim ciljem na umu, dajući kao i uvek svoj maksimum.

Odluku da se penzionišem sam teško doneo, i proveo sam dosta vremena razmišljajući o tome. Na kraju godine želim da odvojim još malo vremena da razmislim o tome na šta ću se sledeće fokusirati. Sasvim mi je jasno da, kao otac, želim da provodim više vremena sa svojom porodicom. Ali danas nije reč o pozdravu. Radije o tome da se kaže hvala, svima, ne samo navijačima, bez čije strastvene podrške Formula 1 ne bi mogla da postoji“, rekao je Fetel.

Zanimljivo je da je Fetel otvorio Instagram na dan kada je objavio da se povlači, a poruku je ostavio i na sajtu Aston Martina.

BONUS VIDEO Reakcije Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena nakon trke u Imoli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar