Petar Nenadić
Petar Nenadić; Foto: EPA-EFE/Tamas Vasvari

Petar Nenadić je jedan od najboljih rukometaša Srbije u istoriji i jedan od najboljih u svojoj generaciji. Ipak, tokom karijere je nailazio na mnoga neobična pravila.

Nenadić se dva puta opraštao od nacionalnog tima, poslednji put februara ove godine, a pričao je kako je od 2014. do 2017. godine izgledalo igrati u Fuhseu u Nemačkoj.

Svi su bili u obavezi da savladaju jezik kluba u kom igraju i dobili su tri meseca da to učine.

„U Nemačkoj, barem u Berlinu, gde sam bio četiri godine, gde je bilo Šveđana, Norvežana i Danaca – bio si u obavezi da za tri meseca naučiš njihov jezik. Tri meseca je na zvaničnim sastancima Berlina, bar kad sam ja igrao, moglo da se priča na stranom jeziku. Posle ta tri meseca – sve gde si u opremi Berlina, što su svlačionica, teren, autobusi, morao je nemački“, poručio je Nenadić u podkastu „Alesto“ koji vodi novinar Aleksandar Stojanović.

Postoji izuetak kada se dozvoljava pričanje engleskog, a za srpski su ga jednom kaznili čim su čuli.

„Jedino kada na tajm-autu trener objašnjava taktiku može na engleskom. Ovako, imaš tri meseca ovako da naučiš nemački. Posle toga, recimo mi smo Balkanci u svlačionici, završimo trening i pričamo na srpskom, čuješ već nekoga da viče u pozadini – 20 evra kazna za Petra!“, završio je Nenadić.

Srpski igrač je 2019. godine proglašen za najboljeg rukometaša Evrope, bio je MVP fajnal-fora SEHA lige 2021. godine, a tri puta je proglašavan i za najboljeg rukometaša naše zemlje.

BONUS VIDEO Škrbić o promenama u rukometu: Nekad je trebalo da ti otkinu glavu za faul

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare