Foto: Starsport

Slobodan Kovač, selektor odbojkaša Srbije nije zadovoljan ishodom i načinom na koji je Srbija završila takmičenje u Ligi nacija.

Srbija je poražena od Kanade u pet setova sa 25:17, 25:21, 17:25, 20:25, 15:17. Naš tim je završio na šestom mestu sa deset pobeda i pet poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

„Gorak poraz. Prva dva seta smo igrali sjajnu odbojku, možda najbolje na turniru. Kanada je promenila, mi smo se ugasili. Imali smo priliku u petom setu, ali malo neodlučnosti i bolja igra Kanade su dovele do toga da oni pobede“, rekao je Kovač.

U završnicu takmičenja otišle su četiri najbolje ekipe, Brazil koji ima samo jedan poraz, pa onda Poljska sa drugog, Francuska sa trećeg mesta i trebalo bi Slovenija sa četvrtog.

„Nadali smo se da ćemo čekati rezultate Francuske i Rusije, ali nažalost idemo kući. Ono što moramo da uradimo je da budemo konstantni, da probamo da držimo igru na višem nivou“, dodao je Kovač.

On je istakao i neke od mečeva koji su mogli da prelome u korist „plave čete“, ali se to nije desilo.

„Kako je odmicalo takmičenje, bilo je teže igrati. Mogli smo da uradimo nešto više. Utakmice sa Rusijom, Argentinom i sad Kanadom su bile one u kojima smo mogli bolje i da sada budemo u polufinalu. Nemamo ništa od toga da razmišljamo šta bi bilo kad bi bilo. Moramo da radimo više i bolje da bismo ostali u vrhu“, objasnio je Kovač.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar